Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Potpisan ugovor

Aerodrom Resnik dobiva novi terminal za 3,5 milijuna putnika

Zračna luka Split
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Obnova i dogradnja terminala Zračne luke Split ugovorena je s Kamgradom, Viaduktom i KFK tehnikom, i to za 346 milijuna kuna, a putnička zgrada nakon dovršetka radova imat će tri etaže i dobit će novih 35.000 četvornih metara

Direktor Zračne luke Split Lukša Novak jučer je potpisao ugovor s konzorcijem Kamgrada, Viadukta i KFK Tehnike o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji putničkog terminala aerodroma u Resniku. Ugovorena cijena radova je 346,652.849,89 kuna (bez PDV-a), dok je procijenjena vrijednost nabave iznosila 370 milijuna kuna. Projekt je od strateške važnosti za cijelu županiju te je od vitalnog značaja za Zračnu luku Split koja će planiranom rekonstrukcijom proširiti putničku zgradu na tri etaže, odnosno na ukupno novih 35.000 četvornih metara čime će se povećati ukupni kapacitet terminala na 2500 putnika u vršnom satu, odnosno godišnje će kroz splitski aerodrom moći proći 3,5 milijuna putnika.

Stoga će se obnovom i dogradnjom terminala osigurati visoka kvaliteta usluge. Projekt predviđa i vertikalno razdvajanje putnika u dolasku od putnika u odlasku, zatim operativna fleksibilnost prilikom uvođenja schengenskog režima, sigurnosni pregled predane prtljage u skladu sa standardima koje propisuje Europska unija. Predviđeno je da prva faza radova u Zračnoj luci Split bude gotova u jesen 2018., dok bi cijela obnova i dogradnja terminala trebala biti dovršena do turističke sezone 2019. Radove financira splitski aerodrom dijelom svojim sredstvima, a dijelom kreditom razvojnih banaka.