Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
VIA - suradnik bez kojeg Grad Vinkovci ne može

Agencija za razvoj i investicije trenutačno provodi projekte od 150 milijuna kuna

1/2
Foto: Grad Vinkovci
VIA trenutačno broji 13 zaposlenika koji su u prošloj godini prijavili projekte vrijednosti 62,3 milijuna kuna, rekla je direktorica Danijela Slipčević

Iz mjeseca u mjesec Vinkovci dobivaju nove sadržaje koji podižu kvalitetu života. Tako grad postaje sve uređeniji, a inače je poznat i kao najstarije naselje u Europi.

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci Bibliobus proslavio 14. rođendan

Uspješno povlačenje

Veliku ulogu u svim tim projektima i radovima ima Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA koja usko surađuje s gradskim vlastima.

Predstavljajući rad VIA-e direktorica Danijela Slipčević kaže da su se Vinkovci tijekom proteklih godina profilirali kao jedan od najuspješnijih gradova u Hrvatskoj po iskorištavanju sredstava iz EU.

– VIA trenutačno broji 13 zaposlenika koji su samo u prošloj godini prijavili projekte ukupne vrijednosti 62,3 milijuna kuna te u ovom trenutku provode projekte ukupne vrijednosti više od 150 milijuna kuna. U Vinkovcima je najveći naglasak stavljen na otvaranje Poduzetničkog inkubatora Vinkovci, jednog od najvrednijih projekata iz područja poduzetništva vrijednog oko 21,3 milijuna kuna – rekla je Slipčević.

Dodaje i kako je s obzirom na ograničena proračunska sredstva Grada Vinkovaca uloga VIA-e pronalaženje izvora financiranja projekata od iznimne važnosti za poboljšanje kvalitete života svih građana.

Oprema za bebe Demografija U vinkovačkom rodilištu u 2019. više rođene djece

Tako je Agencija osigurala sredstva za modernizaciju javne gradske rasvjete za gotovo 300 ulica na području grada Vinkovaca u što je uloženo gotovo pet milijuna kuna, energetsku obnovu tri dječja vrtića, dvije osnovne škole te ostalih zgrada javne namjene ukupne vrijednosti gotovo 40 milijuna kuna.

Obnovljena su i dječja igrališta u što je uloženo ukupno 1,3 milijun kuna. Agencija je prijavila i provodi najvažniji infrastrukturni projekt gradnje nadvožnjaka Borinci i Borinačke ceste ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna, a financiran je EU sredstvima.

Savjetodavna podrška

Agencija također pruža savjetodavnu podršku prilikom provedbe projekta gradnje gradske knjižnice i čitaonice ukupne vrijednosti gotovo 50 milijuna kuna. U isto vrijeme radi se na brojnim projektima koji će se tek realizirati u godinama koje dolaze.

Počinje gradnja Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, radovi će trajati tri godine Vinkovci će dobiti novu zgradu knjižnice, staru srušile granate 1991.

– VIA je stup moga tima i stup gradske uprave. Europski fondovi nešto su što nas čini snažnijima i pomaže nam u ostvarenju planova. I dalje ćemo se u svome radu oslanjati na VIA-u i stručne mlade ljude koji znaju raditi europske projekte, a to dokazuju i brojem projekata koje provode i sredstvima koja su osigurali za grad – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.