Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci

Bibliobus proslavio 14. rođendan

Foto: Branimir Bradarić
Povodom proslave proglašeni su i najčitatelji bibliobusa i knjižnice kao i najbolji „bibliorap“ na temu bibliobusa, knjiga i čitanja

Bibliobus Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci proslavio je svoj 14. rođendan, a tim povodom proglašeni su i najčitatelji bibliobusa i knjižnice kao i najbolji „bibliorap“ na temu Bibliobusa, knjiga i čitanja. Po ocjeni žirija za odabir najboljih radova pristiglih na natječaj prvo mjesto pripalo je učenicima 4.a razreda Osnovne škole Ivana Meštrovića iz Drenovaca.

Radovi na vinkovačkoj knjižnici Započeli radovi na novoj knjižnici Vinkovci dobivaju knjižnicu za 21. stoljeće

Drugi su bili učenici 1.a razreda Osnovne škole Mare Švel-Gamiršek iz Vrbanje, dok je treće mjesto pripalo učenicima 2. i 3. razreda Područne škole Marinci, Osnovna škola Zrinskih iz Nuštra. U posudbenom odjelu za odrasle, u kategoriji odrasle osobe, najčitateljicom u prošloj godini proglašena je Valentina Vig, a u kategoriji srednje škole to je bio Filip Vujeva.

U Dječjoj knjižnici mira, u kategoriji osnovne škole, najčitateljica je Iva Orešković, a u kategoriji mlade čitateljske nade (predškola) to je Jakov Džakula.

Najčitatelji su birani i u bibliobusu. U kategoriji osnovne škole nagradu je dobila Katica Međeši iz Starih Jankovaca, dok je u kategoriji odrasle osobe najčitateljicom proglašena Anica Antolović iz Bokšića.

Oprema za bebe Demografija U vinkovačkom rodilištu u 2019. više rođene djece

– Drago mi je što smo danas čuli podatak da je u 2019. godini povećan broj čitatelja u našoj knjižnici, a nevjerojatno zvuči i podatak da imamo čitatelja koji su pročitali više od 160 knjiga. Čestitam svima onima koji koriste našu knjižnicu, a zahvaljujem i našim djelatnicima na svesrdnom radu – rekao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Gabrijel Šokičić.