Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Započeli radovi na novoj knjižnici

Vinkovci dobivaju knjižnicu za 21. stoljeće

Radovi na vinkovačkoj knjižnici
Foto: Branimir Bradarić
Nova vinkovačka knjižnica prostirat će se na oko 4500 četvornih metara, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 50 milijuna kuna

U Vinkovcima su započeli godinama očekivana gradnja Gradske knjižnice i čitaonice koja će biti na mjestu knjižnice koja je tijekom Domovinskog rata do temelja izgorjela.

Sport i nagrade Proglašeni najbolji vinkovački sportaši za 2019.

– Gradnja Gradske knjižnice i čitaonice projekt je koji je izuzetno važan za sve Vinkovčane, a isto tako i za moj tim i mene. Ovo je i projekt koji će obilježiti iduće razdoblje u Vinkovcima. Neizmjerno sam sretan zbog činjenice da su nakon tolikih godina radovi napokon započeli i da će za tri godine građani Vinkovaca dobiti prostor primjeren 21. stoljeću i modernim kulturnim potrebama – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Nova vinkovačka knjižnica prostirat će se na oko 4500 četvornih metara, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 50 milijuna kuna. Projekt nove knjižnice napravio je vinkovački arhitekt Marko Milidrag i imat će podrum, prizemlje i dvije etaže. Gradi se u ulici Kralja Zvonimira uz samo gradsko središte, na mjestu gdje se do Domovinskog rata nalazila tadašnja Gradska knjižnica i čitaonica.

Gradski prijevoznik obnovio vozni park Polet nabavio sedam novih niskopodnih autobusa

– Novi prostor podići će i razinu usluge koju pružamo našim korisnicima. Nova knjižnica omogućit će i našim djelatnicima da realiziraju sve programe koje do sada nisu mogli u skučenom prostoru zgrade u kojoj se nalazimo od 1992. Upravo ove godine slavimo 145. obljetnicu postojanja vinkovačke gradske knjižnice i ovo je najbolji poklon koji smo mogli dobiti. Naša knjižnica ima oko 6500 korisnika i knjižni fond od oko 150.000 knjiga – rekla je ravnateljica knjižnice Vedrana Lugić.