Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Sport i nagrade

Proglašeni najbolji vinkovački sportaši za 2019.

Foto: Branimir Bradarić
Odluku o najboljima donio je Izvršni odbor Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca

U organizaciji Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca održana je svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša Vinkovaca za 2019. godinu. Najbolji su birani između pristigle 43 kandidature sportaša s područja Vinkovaca koji su u prošloj godini ostvarili zapažene sportske rezultate. Nagrade su dijeljene u devet kategorija, a odluku o najboljima donio je Izvršni odbor Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca.

Gradski prijevoznik obnovio vozni park Polet nabavio sedam novih niskopodnih autobusa

Kao i prethodnih godina, najveći broj kandidatura stigao je u kategoriji perspektivnog sportaša što je jedan od pokazatelja da se s mladima radi kvalitetno. Tako je za perspektivnu sportašicu 2019. proglašena Nikolina Josipović iz Atletskog kluba „Cibalia“ Vinkovci. Nagradu Orion u ovoj kategoriji dobila je Magdalena Bliml iz Džudo kluba „Vinkovci“. Najuspješniji perspektivni sportaš za 2019. je Stjepan Dabić iz Šahovskog kluba „Vinkovci“, a nagradu Orion dobili su Josip Slaviček iz Karate kluba „Vinkovci“ i Tvrtko Rončević iz Atletskog kluba „Cibalia“ Vinkovci.

Projekt Nabavljeno sedam vozila za projekt aglomeracije

Branimir Gali dobio je Nagradu za životno djelo pod nazivom Novosti. Kako je rečeno, riječ je o nagradi koja se dodjeljuje zaslužnim sportskim djelatnicima, bivšim sportašima i trenerima koji su navršili 60 godina života, od kojih najmanje 25 imaju amaterskog rada u sportu te su svojim kontinuiranim i aktivnim djelovanjem pridonosili promociji, razvoju i jačanju ugleda vinkovačkog sporta. Najbolji trener 2019. godine u Vinkovcima je Josip Krpan iz Atletskog kluba Cibalia Vinkovci.