Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
U UTORAK SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Akademik Dragutin Feletar počasni građanin

Dragutin Feletar
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Dragutin Feletar jedan je od najistaknutijih hrvatskih geografa

Gradsko vijeće Koprivnice u utorak će raspravljati o dodjeli godišnjih javnih priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama u povodu Dana grada 4. studenoga. Prijedlozi koji su upućeni na sutrašnju sjednicu trebali bi biti usvojeni većinom glasova. Akademik Dragutin Feletar (79)tako će biti proglašen počasnim građaninom Koprivnice na svečanoj sjednici u povodu rođendana grada. Sveučilišni profesor i akademik Feletar jedan je od najistaknutijih hrvatskih geografa, istraživača povijesti sjeverozapadne Hrvatske te demograf i pisac. Kao nakladnik uredio je i izdao više od 300 naslova. Izdavač je stručnih i znanstvenih časopisa (Meridijani, Podravski zbornik, Ekonomska ekohistorija…).

Općina Klis dobiva novu turističku atrakciju u zaštićenom prirodnom lokalitetu Uređuje se izletište u idiličnoj dolini Rajčica, najpoznatijoj po deset bunara u suhozidu

U prebogatoj znanstvenoj karijeri bio je dekan i prodekan zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Ove će godine biti dodijeljeno i neuobičajeno mnogo medalja Grada Koprivnice, čak 18. Najviše medalja dobit će darivatelji krvi s više od 100 davanja: Božidar Kozulić, Božidar Vukonić, Branko Blažek, Darko Lazar, Đuro Mihoci, Hrvoje Komljenović, Ivan Betlehem, Krsto Poljak, Stjepan Seretin, Stjepan Topolko, Vladimir Krapinec i Zoran Matovina.

Osim njih, gradske će medalje 4. studenoga dobiti i književnik Marko Gregur, sportski djelatnik Stanislav Lovković, školska ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec, vatrogasac Nikola Sočev, političar i zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović te pedagoški i sportski djelatnik Ranko Celiščak Cvele. Osim prigodnih medalja, dobitnicima tog vrijednog priznanja ide i novčana nagrada od 10.000 kuna. Plakete grada pak dobit će humanitarka Dina Perković, obrt za preradu ljekovitog bilja i čajeva Pampa-Tea, Udruga žena Gorično srce Kunovec Breg i DVD Bakovčica.