Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula 1870 pregleda
Pazite gdje parkirate

Akcija u pješačkim zonama: prometni redari pisat će kazne svim prekršiteljima

Pula pješačka zona
Foto: Grad Pula
Pješačke zone u Puli označene su propisanom vertikalnom signalizacijom, koja je dopunjena fizičkim zaprekama (pilomati, stupići, betonske kugle), a sve kako bi se onemogućilo kretanje motornih vozila

Kako je u ljetnim mjesecima povećan broj pješaka u pješačkim zonama, prometni redari pojačano će kontrolirati navedene zone te, sukladno svojim ovlastima, represivno djelovati prema vozačima motornih vozila, prvenstveno prema vozačima motocikala i mopeda koji prometuju i parkiraju u zonama namijenjenim isključivo za kretanje pješaka.

Mjere se provode s ciljem postizanja još veće sigurnosti pješaka i njihovog nesmetanog kretanja u pješačkim zonama, kažu iz Grada Pule

Iz gradske uprave navode kako su pješačke zone označene propisanom vertikalnom signalizacijom, koja je dopunjena fizičkim zaprekama (pilomati, stupići, betonske kugle) a sve kako bi se onemogućilo kretanje motornih vozila.

- Obzirom da navedene fizičke zapreke svojim gabaritima i poziciji smještaja moraju omogućiti slobodan prolaz za pješake, isto nerijetko koriste upravo vozači motocikala i mopeda za nepropisni ulazak u pješačku zonu i utječu na normalan prolazak pješaka te na njihovu sigurnost. Posebno se pritom misli na bezbrižno kretanje najmlađih, osoba treće životne dobi, osoba slabije pokretljivosti te osoba s invaliditetom - kažu iz Grada.

Tako se upozoravaju vozači motornih vozila da poštuju navedenu prometnu signalizaciju i prometna pravila propisana Zakonom o sigurnosti prometa na cestama kako ne bi bili sankcionirani novčanim kaznama.