Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Predstavlja Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Ankica Gašparec predstavnica je za najuzorniju seosku ženu

Foto: Facebook
U svome vinotočju Ankica Gašparec promovira svoja vina i rakije pa danas u Dišniku ima reprezentativan turistički objekt za ponudu autohtonih jela i pića svoga kraja

Predsjednica Udruge vinogradara i voćara Grada Garešnice, Ankica Gašparec iz Dišnika, predstavnica je Bjelovarsko-bilogorske županije na ovogodišnjem izboru Najuzornije hrvatske seoske žene. Ova baka šestero unučadi uspješna je i nagrađivana vinarica i nositeljica obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koje  se bavi vinogradarstvom.

Prvi vinograd ona i obitelj posadili su 1986. godine i od  tada sukcesivno, u skladu s mogućnostima, podižu nove nasade pa tako sada na gotovo pola hektara ima 3800 čokota sorti graševine, škrleta i chardonnaya. Sa svojim vinima redovito sudjeluje na brojnim 
izložbama s kojih se kući redovito vraća s priznanjima, pogotovo za škrlet, autohtono vino moslavačkog kraja koje proizvodi. U svome vinotočju Ankica promovira svoja vina i rakije pa danas u Dišniku ima reprezentativan turistički objekt za ponudu autohtonih jela i pića svoga kraja. Udruga kojoj je predsjednica osnovana je na njezinu inicijativu.

U izboru Najuzornije hrvatske seoske žene Ankica Gašparec sudjeluje na prijedlog Službe za stručnu podršku razvoja poljoprivrede Bjelovarsko-bilogorske županije. Državni izbor na kojem će predstavljati svoj grad Garešnicu te svoju Bjelovarsko-bilogorsku županiju održat će se 8. listopada u Čakovcu.