Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
GRAD KUPIO PRISTUP MATURANTIMA

Aplikacija za vježbanje državne mature

Foto: Grad Koprivnica
Aplikaciju će maturanti moći koristiti do 31. kolovoza

Grad Koprivnica otkupio je licence za korištenje popularne aplikacije ePriprema za državnu i probnu maturu za sve maturante i profesore srednjih škola s područja Koprivnice. Riječ je o važnoj odluci da se koprivničkim maturantima omogući interaktivno vježbanje i pripremanje za zahtjevnu maturu koja će svakako za učenike biti velik izazov zbog epidemijskih uvjeta i činjenice da nastavu nisu u cijelosti pohađali kontaktno. Aplikaciju će moći koristiti svi koji se besplatno registriraju na web-stranici Educiraj Me, a nakon registracije o tome obavijeste odgovorne osobe u školi koju polaze, tumače prošli tjedan u Gradskoj upravi. Aplikacija će se moći koristiti bilo kada, bilo gdje, na različitim uređajima (računalo, mobitel ili tablet), neograničeni broj puta, i to do kraja aktualne školske godine, odnosno najkasnije do 31. kolovoza.

INICIJATIVA Baniji donirana vatrogasna oprema

– Aplikacija omogućava našim maturanticama i maturantima da rade i vježbaju na testovima državnih matura od 2014. godine do danas, i to A i B razinu za obvezne i izborne predmete. Vrijednost aplikacije je 25 tisuća kuna. Ovo je svojevrsno ulaganje u razvoj i rast znanja mladih koji će stvarati svoj život i poslovne karijere u našoj Koprivnici – poručio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Tvorci popularne aplikacije na svojim internetskim stranicama navode kako ju je do danas koristilo više od 15.000 maturanata iz cijele Hrvatske, a uz pomoć aplikacije Educiraj Me, ističu, čak 98% maturanata osiguralo si je prolaz na maturi. Prilagođena je svima, i onima koji redovito uče i kampanjcima