Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Sisak

Asfaltirana atletska staza na Gradskom stadionu

1/10
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Projekt je napravljen prema standardima Europske atletske komisije i Hrvatskog atletskog saveza, a nakon završetka svih radova zatražit će se IAAF certifikat koji će omogućiti održavanje međunarodnih atletskih natjecanja u Sisku

Asfaltiranjem staze, građevinski radovi na rekonstrukciji atletske staze na Gradskom stadionu u Sisku ulaze u završnu fazu nakon čega još preostaje postavljanje završnog gumenog sloja (tartan) što se očekuje nastupanjem stabilnijeg vremena i uvjeta, priopćili su iz gradske uprave.

Nove aktivnosti Sisačka se knjižnica preselila na internet - djelatnici na youtubeu čitaju priče za najmlađe

- Nova atletska staza utjecat će na revitalizaciju i popularizaciju atletike u Sisku, ali i Atletskog kluba Sisak. I ostalim sportašima koji treniraju na Gradskom stadionu Sisak, ova moderna staza koristit će kao dobra priprema za trening. Staza će u potpunosti biti obnovljena i modernizirana tako da ćemo imati kompletno sva borilišta koja trebamo imati za sve atletske kategorije – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Projekt je napravljen prema standardima Europske atletske komisije i Hrvatskog atletskog saveza, a nakon završetka svih radova zatražit će se IAAF certifikat koji će omogućiti održavanje međunarodnih atletskih natjecanja u Sisku.

Na rekonstruiranom objektu svoje programe realizirat će Atletski klub Sisak, učenici osnovnih i srednjih škola kroz programske aktivnosti Školskog sportskog saveza Grada Siska i Hrvatskog školskog sportskog saveza, djeca dječjih vrtića grada Siska i okolnih mjesta, djeca s teškoćama u razvoju te rekreacijske skupine koje obavljaju aktivnosti iz područja atletskog sporta.

Otvoreno prvo reciklažno dvorište u Sisku Projekt je financiran sredstvima Europske unije Otvoreno prvo reciklažno dvorište u Sisku

Izvođač radova je Arhos iz Rijeke, a vrijednost ove investicije je 3,300.000 kuna, od čega je sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za šport  630.000 kuna.