Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
eu fondovi

Autoprometu 23 milijuna kuna za nabavu novih autobusa

1/7
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Među autobusima koje će nabaviti je 10 prigradskih te dva gradska autobusa kao i osam minibuseva

Sisački Autopromet nabavit će 20 novih autobusa zahvaljujući 22,8 milijuna kuna koje je ta gradska tvrtka dobila iz europskih fondova.

Zeleni autobusni kolodvor u Varaždinu Nakon tri mjeseca radova Otvoren prvi zeleni autobusni kolodvor u Hrvatskoj

"Iako smo nedavno zahvaljujući EBRD-u nabavili 15 novih autobusa i dalje u svom voznom parku imamo i autobus star 27 godina jer stara uprava nije ni novi bicikl nabavila. Kad stigne 20 novih autobusa imat ćemo najmoderniji vozni park u državi.", rekao je direktor Autoprometa Sisak Darko Majić pohvalivši se kako su ove godine, u odnosu na isto razdoblje lani, prevezli 4,4 posto više zaposlenih Siščana te 2,2 posto više umirovljenika dok je broj povlaštenih karata za nezaposlene pao za 13 posto.

Među autobusima koje će nabaviti je 10 prigradskih te dva gradska autobusa kao i osam minibuseva.

"Tijekom ljeta i vikendom imamo manje potrebe putnika pa ćemo s mini busevima smanjiti trošak goriva.", dodao je Majić.

zamijenit će najstarije autobuse Do idućeg ljeta Splićane će prevoziti 52 nova autobusa

"Novi autobusi omogućit će da Siščani sigurnije putuju, da djelatnici imaju bolje uvjete rada te imaju i ekološku komponentu obzirom će koristiti gorivo s manje CO2", rekla je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, istaknuvši kako je Autopromet od jedne problematične tvrtke prerastao u dobru i modernu tvrtku. 

"Razmatrala se nekoć prodaja tvrtke, odustajanje od javnog prijevoza, a sada je to tvrtka koja redovno isplaćuje plaće, brine o radnicima i putnicima i povlači  novac iz europskih fondova.", dodala je Ikić Baniček. 

Direktor Autopormeta najavio je kako će, nakon povećanja plaća vozačima u srpnju, od 1. studenog povećati i naknadu vozačima koju dobijaju po prijeđenom kilometru. Glede novih autobusa u tijeku je natječaj za njihovu nabavu.

Darinko Dumbović PETRINJA Gradonačelnik predstavio svoj projekt brze ceste