Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Za Split

Ažuriran raspored izdavanja propusnica, zahtjevi se šalju isključivo mailom

Foto: Grad Split
Propusnica se policiji može pokazati ili isprintana ili u elektroničkom obliku, primjerice na mobitelu

Tajnici gradskih kotara i mjesnih odbora, ovlašteni od Stožera civilne zaštite Grada Splita dosad su izdali 3667 propusnica temeljem Odluke u zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, stanovnicima Splita koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupovine hrane i osnovnih potrepština. U proteklom razdoblju odbijen je 161 zahtjev koji nije imao valjan razlog za izdavanje propusnice.

split Tvrtka Čistoća prilagođava režim rada izvanrednim okolnostima

Podsjećamo, zahtjevi za propusnice podnose se isključivo mailom kako bi se izbjegao socijalni kontakt i spriječilo širenje zaraze koronavirusom. Molimo da prije podnošenja zahtjeva provjerite raspored po gradskim kotarima i mjesnim odborima za izdavanje propusnica, objavljen na mrežnim stranicama Grada Splita.

Svi zahtjevi od vitalnog značaja bit će odobreni! Molimo ne iskorištavajte ovu mjeru za situacije koje nisu hitne i nemaju životni značaj! Propusnica se policiji može pokazati ili isprintana ili u elektroničkom obliku, primjerice na mobitelu. Molimo sve građane da iznad svega, poštuju odluke i upute Nacionalnog stožera civilne zaštite! Izlazite samo u važnim i hitnim situacijama.