Izbornik
Naslovnica Gradovi Bakar
Kućni poslovi, košnja trave...

Bakar planira pokretanje usluge pomoći u kući za svoje mještane

Umirovljenici, ilustracija
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell/Ilustracija
Cijena svake pojedine usluge (osim košnje trave i cijepanja drva) iznosi 30 kuna po satu. Korisnicima koji ugovore šest ili više sati mjesečno, usluge će se naplaćivati po cijeni od 25 kuna po satu

Grad Bakar je u pregovorima o mogućnosti pokretanja usluge pomoći u kući za svoje mještane. Kako ističu iz gradske uprave korisnicima bi se pružale sljedeće usluge: obavljanje kućnih poslova (nabava živežnih namirnica, pomoć u pripremanju obroka, pranje posuđa, pospremanje kuće, donošenje ogrjeva, pranje i glačanje rublja, nabava lijekova i drugih potrepština), održavanje osobne higijene, obavljanje drugih svakodnevnih poslova (cijepanje drva, košnja trave, čišćenje snijega, sitni popravci po kući).

Usluge bi obavljala gerontodomaćica i/ili pomoćni radnik. Cijena svake pojedine usluge (osim košnje trave i cijepanja drva) iznosi 30 kuna po satu. Korisnicima koji ugovore šest ili više sati mjesečno, usluge će se naplaćivati po cijeni od 25 kuna po satu.

Za korisnike slabijeg imovinskog statusa, postoji mogućnost sufinanciranja putem Centra za socijalnu skrb u Rijeci ili Grada Bakra.

- Ovim putem molimo sve zainteresirane da se jave Uredu Grada ili liječniku obiteljske medicine kako bi se napravio popis potencijalnih korisnika, nakon čega bi se krenulo u samu realizaciju usluge pomoći u kući - kažu iz Grada.

Osobe koje bi bile zainteresirane za osposobljavanje za gerontodomaćicu (uvjeti: završena osnovna škola, vozačka dozvola B kategorije i vlastiti automobil na raspolaganju), da se jave u Ured Grada.

Više informacija građani mogu dobiti na broj telefona 455-743 ili putem e-maila nena.gudac@bakar.hr.