Izbornik
Naslovnica Gradovi
Dani Jelačića postali su sinonim za najzabavniji vikend u Novim dvorima

Ban fun fest od 19. do 21. svibnja uz radionice, Paint & Wine, svirke...

Imanje bana Jelačića pretvorit će se u pozornicu iz 19. stoljeća, a sve posjetitelje dočekat će ban Jelačić i grofica Sofija
Foto: Grad Zaprešić
Imanje bana Jelačića pretvorit će se u pozornicu iz 19. stoljeća, a sve posjetitelje dočekat će ban Jelačić i grofica Sofija

Dani Jelačića proteklih su godina postali sinonim za najzabavniji vikend u zaprešićkim Novim dvorima, stoga smo omiljenoj manifestaciji u našem gradu ove godine dodali i prigodni nadimak – Ban fun fest! – kažu u Turističkoj zajednici grada Zaprešića, u kojoj najavljuju bogat program od 19. do 21. svibnja.

Imanje bana Jelačića pretvorit će se u pozornicu iz 19. stoljeća, a sve posjetitelje dočekat će ban Jelačić i grofica Sofija.

Ulaz na sve radionice i koncerte je besplatan, osim vožnje kočijom. U petak od 10 sati održavat će se radionice, uz krinoline, kočije, bajke, animaciju, turistička vođenja, piknik zonu, ugostiteljsku ponudu i zabavu za cijelu obitelj. Bit će uređen i “Pepijev čarobni zabavni kutak”.

Ples s konjima predviđen je od 11 do 12 i od 15 do 17 sati. Održat će se i “Grofičina fotkaona” u Vršilnici, moći će se razgledati Muzej Matije Skurjenija uz besplatan ulaz i vođenje.

Svečanost otvorenja manifestacije Dani Jelačića uz izložbu radova dječjih vrtića iz Zaprešića bit će u 18 sati u Vršilnici u Novim dvorima.

U 20 sati na rasporedu je koncert grupe Detour.

Program se nastavlja i u subotu. U 16 sati počinje Paint & Wine ispred Muzeja Matije Skurjenija, zabavna likovna radionica uz čašu vina, organizirat će se i velika potraga za banskim blagom, a u 17 sati i interaktivno-zabavna predstava na otvorenom za male i velike “Srce u bronci iliti Život bana Josipa Jelačića u 9 postaja i nešto više pjesama”. Navečer će, s početkom u 20 sati, koncert održati Danijela Martinović, a u nedjelju u 19 sati nastupit će Zsa Zsa. 

Potpredsjednik Vlade, ministar Branko Bačić u pratni sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka obišao je radove obnove zgrada Učeničkog doma u Sisku i zgrada Gimnazije Sisak Centar kompetentnosti umjesto domobranske vojarne U Sisku se obnavlja Gimnazija i uređuje prvi učenički dom UKUPNA VRIJEDNOST investicije je 245 tisuća eura, od čega je 77,4 tisuće eura bespovratna potpora iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok je veći dio sredstava osigurao sam Distributivni centar 700 fotonaponskih modula na Distributivnom centru za voće i povrće u poslovnoj zoni Rakitovec u Velikoj Gorici Solarna elektrana već sada nam je uštedjela 50 posto struje, a ljeti će još i više UGOVORE su potpisali ravnatelji osnovnih škola i načelnici općina, a župan Posavec istaknuo je da su za 15 osnovnih škola, dvije srednje te pet sportskih dvorana projekti spremni za natječaje Kreće novi investicijski val U obnovu idu područne škole u Gardinovcu i Zasadbregu, a u dogradnju OŠ u Šenkovcu