Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Sufinanciranje troškova prijevoza za srednjoškolce

Besplatan prijevoz za vinkovačke đake

Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
U sklopu realizacije projekta potpisan je ugovor s Poletom

Gradske vlasti Vinkovaca odlučile su i ove godine sufinancirati prijevoz učenika srednjih škola koji imaju prebivalište na području Grada Vinkovaca. Upravo stoga iz Grada pozivaju sve redovite učenike srednjih škole da se prijave u gradsku upravu kako bi ostvarili pravo na (su)financiranje troškova javnog linijskog autobusnog gradskog prijevoza. U sklopu realizacije toga projekta potpisan je ugovor s Poletom.

Ilustracija GRAD HVAR RASPISAO NATJEČAJ Studentima i učenicima od 800 do 1600 kuna stipendije

– Prema tom ugovoru svi srednjoškolci s područja grada imat će pravo na besplatan gradski prijevoz. Karta će za učenike biti besplatna, a to smo osigurali tako da će Grad financirati mjesečnu kartu u iznosu od 150 kuna, dok će u isto vrijeme Polet odobriti popust za preostalih 70 kuna – rekla je gradska pročelnica Upravnog odjela Društvenih djelatnosti Andrea Vinković.

Dodala je da će roditeljima učenika iz gradskih naselja Jošine i Trbušanci, do kojih autobusi ne dolaze, kao pokriće dijela troškova mjesečno na račune biti isplaćivano po 150 kuna.

POZIV RODITELJIMA Podnesite zahtjev za isplatu nadoknade troškova za radne bilježnice i mape

Nisu zaboravljeni ni srednjoškolci s područja Vinkovaca koji pohađaju srednje škole u okolnim mjestima. Vinković kaže da će Grad sufinancirati prijevoz i njima, i to tako da mjesečnu kartu država sufinancira sa 75%, roditelji izdvajaju po sto kuna mjesečno, dok će preostali iznos sufinancirati Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija s po 50%. Zainteresirani roditelji prijavni obrazac mogu pronaći na www.grad-vinkovci.hr ili preuzeti u Upravnom odjelu društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca, kao i na šalteru autobusnog prijevoznika Polet Vinkovci.