Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
SVETA NEDELJA

Besplatni ćevapi i koncert prljavaca u povodu Dana grada

Prljavo kazalište
1/2
Foto: Emica Elveđi/PIXSELL
Sveta Nedjelja u povijesnim se knjigama prvi put spominje 1501., a status grada dobila je 2006. godine te je tako danas najmlađi grad u Zagrebačkoj županiji

Početkom lipnja Sveta Nedelja proslavit će Dan grada, koji obilježava u povodu Svetkovine Presvetog Trojstva. Bogat program obilježavanja počet će u petak 2. lipnja kada će se na glavnom gradskom trgu u 13 sati održati smotra Povijesnih postrojbi Hrvatske vojske.

Smotra povijesnih postrojbi

Tako će Svetonedeljska garda Petra II. Erdödyja ugostiti povijene postrojbe iz mnogih drugih gradova, odnosno na smotri će sudjelovati Hajdučka družina Mijata Tomića, Gradska straža Bakar, 10. satnija Ivanić, Karlovačka građanska garda, Keglevićeva straža Kostel, Lička pukovnija Gospić, Samoborska narodna garda, Turopoljski banderij, Žumberački uskoci, Bjelovarski građanski husari i Varaždinska građanska garda. U 13.30 sati položit će se vijenci pokraj Spomen-obilježja hrvatskim braniteljima.

Već u 15 sati u dvorani OŠ "Vladimir Deščak" održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje kojoj će nazočiti mnogobrojni gosti i uzvanici. Na sjednici će biti i nagrađeni ovogodišnji laureati. Nagrada za životno djelo dodijelit će se Zlatku Ivančiću, a Nagrade grada Mateju Vojvodiću, Rudolfu Burniku i Rudolfu Jedvaju. Pozivamo vas da nam se pridružite na večernjem zabavnom programu kada će se nakon 20 sati na glavnom svetonedeljskom trgu održati veliki koncert Prljavog kazališta uz warm up DJ-a DUIX-a.

U subotu 3. lipnja proslava se seli na obale jezera Kipišće, na kojem od 14 sati očekuje tradicionalna Svetonedeljska roštiljada. Uz veselo druženje i natjecateljski duh brojnih ekipa i mahera roštilja očekuje vas zabavni show voditelja Marija Petrekovića, uz pratnju dijela članova žirija Marija Mandarića i Frana Lauša. Najmlađe posjetitelje očekuje bogat i besplatan dječji animacijski program, a u glazbenom dijelu programa zabavljat će nas Cure iz centra. Za sve posjetitelje osigurana je besplatna degustacija ćevapa. U nedjelju 4. lipnja u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca (Bestovje – Novaki – Rakitje) održat će se središnje misno slavlje u povodu svetkovine Presvetog Trojstva u 11 sati.

Najmlađi grad u Županiji

Sveta Nedjelja u povijesnim se knjigama prvi put spominje 1501., a status grada dobila je 2006. godine te je tako danas najmlađi grad u Zagrebačkoj županiji. Iako najmlađi, jedan je od najuspješnijih gradova, poglavito po pitanju poduzetništva i kvalitete života, a potvrda tome je i stalan rast broja stanovnika i broja tvrtki koje za svoje poslovanje zbog brojnih pogodnosti odabiru baš Svetu Nedelju. Prema istraživanju udruge Glas poduzetnika, Sveta Nedelja je uz Umag, Kastav, Samobor i Križevce proglašena najboljim gradom za poslovanje. Ovi gradovi imaju najveći indeks lakoće poslovanja, pokazalo je istraživanje udruge, a gradove su odabrali poduzetnici.

10. koncertna sezona Maksim Mrvica i novi bend na Tvrđavi sv. Mihovila Dan Čakovca Šest dana slavlja s 50-ak manifestacija - koncerti, utrke, mjuzikl, biciklijada... Grad Sveta Nedelja Bliže se Dani Grada Svetonedeljska roštiljada 3. lipnja na jezeru Kipišće