Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Projekt WiFi4EU u Vinkovcima

Besplatan Wi-Fi na najfrekventnijim lokacijama

Vinkovci Wi-Fi
Foto: Grad Vinkovci
Pristupne točke u Vinkovcima instalirane su na lokacijama Gradsko poglavarstvo, zgrada Hrvatskih šuma, središnji park i Gimnazija, Trg Vinkovačkih jeseni, ŠRC Lenije, Željeznički i Autobusni kolodvor

U okviru programa WiFi4EU, s ciljem uvođenja besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje u javnim prostorima, završeno je instaliranje opreme za javni bežični internet na području grada Vinkovaca. Prema odredbama projekta besplatan WI-Fi bit će dostupan građanima Vinkovaca, kao i njihovim gostima, u javnim prostorima kao što su trgovi, parkovi, javne zgrade, knjižnica, zdravstvene ustanove i muzeji i to širom Europe.

Započela vinkovačka božićna priča Na Adventu kućica Djeda Božićnjaka, klizalište, Buba bar sprema ‘sarmu to go’...

Pristupne točke u Vinkovcima instalirane su na lokacijama Gradsko poglavarstvo, zgrada Hrvatskih šuma, središnji park i Gimnazija, Trg Vinkovačkih jeseni, ŠRC Lenije, Željeznički i Autobusni kolodvor.

– Ponosan sam što smo mi kao Grad uspjeli aplicirati na ovaj natječaj jer je konkurencija bila zaista velika, ali kombinacijom znanja i iskustva izborili smo se među 10.000 kandidata te smo ostvarili sufinanciranje i ovog projekta. Ovim projektom smo povećali i standard života u Vinkovcima jer smo svjesni činjenice da je današnji način života usko vezan uz tehnologiju i komunikaciju – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Sufinanciranje projekata Za obnovu škola i dvorana 8,4 milijuna kuna od države

Dodaje kako je provedbom ovoga projekta osiguran visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane Vinkovaca i posjetitelje preko pristupnih točaka na već spomenutim lokacijama. To su i lokacije na kojima, tijekom dana, kreće se najveći broj građana. Besplatan Wi-Fi dobro će doći građanima Vinkovaca ali i turistima koji u sve većem broju posjećuju Vinkovce i njegove znamenitosti.