Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Započela vinkovačka božićna priča

Na Adventu kućica Djeda Božićnjaka, klizalište, Buba bar sprema ‘sarmu to go’...

1/2
Foto: Grad Vinkovci
Ovogodišnji Advent u Vinkovcima započeo je u petak i osim tradicionalnog paljenja adventskih svijeća donosi klizalište, brojne koncerte, božićni sajam, radionice za djecu, zabavni park i još mnogo toga

Konačno je ponovno došlo vrijeme Adventa i svega što on u Vinkovcima građanima donosi. Ovo su najčešći komentari Vinkovčana koji su došli na otvaranje ovogodišnje manifestacije kako bi iz prve ruke doznali što su im sve organizatori pripremili i ponudili ove godine.

Za siguran i brz dolazak do centra grada Počela gradnja nadvožnjaka vrijednog više od 72 milijuna kuna

Ove godine još bolje

– Prošle godine bilo je super, a prema svemu sudeći, ove godine bit će još bolje. Tih dana ne moraš razmišljati kamo ćeš navečer, jer jednostavno svi putevi vode ovamo. Ponuda je odlična i svatko može pronaći nešto za sebe. Uvjeren sam da će se svi dobro zabaviti – rekao nam je Dražen M. iz Vinkovaca.

Organizatori ističu da su se maksimalno potrudili kako bi građanima donijeli najljepšu božićnu priču do sada, tako da će u veseloj blagdanskoj atmosferi i blagdanskoj čaroliji moći uživati ljubitelji zabave, tradicije, ali i vjerskih sadržaja. Ovogodišnji Advent u Vinkovcima započeo je u petak i osim tradicionalnog paljenja adventskih svijeća donosi klizalište, brojne koncerte, božićni sajam, kutak Djeda Božićnjaka, radionice za djecu, zabavni park i još mnogo toga. Sve to pratit će bogata gastronomska ponuda.

Odluka koja će donijeti demografski boljitak gradu Grad prodaje zemljišta, popust za obitelji od 10 do 85 posto

– Najbolji Advent u Slavoniji i Baranji, kako su ga ocijenili prošle godine svi oni koji su bili ovdje, nastavlja se i ove godine kada će biti još ljepši, oku ugodniji i za druženje ugodniji te vjerujem da će pobrati simpatije kao i prošle godine. Ove godine imamo još malo duže klizalište, a bit će tu i pregršt zabave i puno novih ukrasa. Naši ljudi vole Advent, vole kada se uredi grad i kada on zablista, ali ne smijemo zaboraviti ni vjerski dio koji će biti obilježen paljenjem svijeća na adventskom vijencu u kojemu će glavnu ulogu ponovno imati naše župe – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić pozivajući Vinkovčane, ali i građane iz cijele Hrvatske da posjete Advent u Vinkovcima.

Marija Gerovac, direktorica medijske kuće Novosti koja sudjeluje u organizaciji zabavnog dijela Adventa koji su nazvali Ledeni Orion, rekla je kako će ugostiteljska ponuda i ove godine biti više nego bogata.

Suradnja Norveški veleposlanik u Vinkovcima

Za Vinkovčane i goste

– Ugostitelji i ove godine pripremaju gastronomsku ponudu koja je specifična za ovaj dio godine. Tako će se i u Vinkovcima u osam kućica moći pronaći zaista za svakoga po nešto, čak i za one najmanje. Buba bar je najavio kako će ove godine imati jedan novitet, a to je moderna verzija sarme - sarma to go. Pripremili smo i kućicu Djeda Božićnjaka gdje će se mališani moći fotografirati s Djedom Božićnjakom i šapnuti mu što žele pod borom. Vjerujem kako će park i korzo zaista činiti jedan pravi Ledeni Orion i božićnu bajku koja će u naš grad donijeti za svakoga ponešto, ne samo za Vinkovčane nego i za sve u okolici Vinkovaca – rekla je Gerovac. 

Vrijednost prve faze radova je 1,87 milijuna kuna Radovi na Buba baru u punom jeku, “nastanio” se i Matakovićev Mali Ivica