Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Odluka koja će donijeti demografski boljitak gradu

Grad prodaje zemljišta, popust za obitelji od 10 do 85 posto

Foto: facebook Vinkovci
Prodavat će se i 50 gradskih parcela u Mirkovcima, u tijeku je izrada parcelacijskog elaborata

Vinkovačke gradske vlasti i članovi Gradskoga vijeća donijeli su Odluku o prodaji gradilišta u vlasništvu Grada Vinkovaca po povoljnijim uvjetima što bi trebalo, kako je rečeno, imati i značajnu ulogu u demografskoj i gospodarskoj obnovi grada. Ovom je odlukom na tržište stavljeno 60-ak građevinskih zemljišta s ciljem „poticanja demografske obnove, smanjivanja iseljavanja mladih obitelji i pomoći građanima“.

Vinkovci Naknade Grada Za svako novorođenče po 2000 kuna

Prema najavama, gradilišta za izgradnju obiteljskih kuća u svrhu rješavanja stambenog pitanja prodavat će se po početnoj kupoprodajnoj cijeni koja će biti utvrđena tržišna cijena. Nakon toga najpovoljnijeg ponuditelja odredit će najviša ponuđena cijena. Popust, pak, na ponuđenu cijenu kreće se od 10 do čak 85 posto, ovisno o broju djece u obitelji s tim da mlade obitelji do 45 godina ostvaruju dodatni popust od 10 posto na ponuđenu cijenu.

– Prve parcele, koje se nalaze u Ulici Lipa u gradskoj četvrti Kanovci, mogle bi krenuti u prodaju za nekih mjesec dana, dok je za 50 parcela planiranih u Mirkovcima u tijeku izrada parcelacijskog elaborata. Ukupno riječ je o nekih 60 do 70 parcela – rekla je pročelnica gradskog odjela za gospodarenje gradskom imovinom i mjesnu samoupravu Marina Šimić Karaula.

Ulaganje u djecu jedino je sigurno ulaganje Nagrade i priznanja za 62 učenika osnovnih i srednjih škola

Zadovoljan donošenjem Odluke o prodaji po povoljnijim uvjetima gradilišta u vlasništvu Grada Vinkovaca je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je istaknuo da će ona imati važnu ulogu koja će utjecati na život u gradu.

– Doći ćemo do toga da će primjerice obitelj s četvero djece imati čak 95 posto popusta na samo zemljište dok bi jedna mlada obitelj bez djece imala 20 posto popusta, što također nije zanemarivo. Tako će mlade obitelji, koje to budu željele, moći doći do građevinskog zemljišta u Vinkovcima daleko ispod tržišne cijene – rekao je Bosančić.

Istaknuo je da ovom odlukom gradske vlasti zaokružuju priču o „vinkovačkoj obitelji“ koja mu je kao gradonačelniku od početka mandata bila u središtu djelovanja.

Vinkovci half marathon 2019. Na prvoj utrci više od 400 trkača

– Krenuli smo od izdvajanja za školske potrebe, obnove vrtića i škola, gradnje dječjih igrališta, osiguranja božićnica za umirovljenike i sada sve to zaokružujemo poticajima za poduzetnike koji možda financijski ne raspolažu velikim iznosima, ali ovaj natječaj pokazat će da ćemo u idućoj proračunskoj godini napraviti još bolji program – rekao je Bosančić.

Dodao je i to da će putem i ove odluke, kao i drugim mjerama koje se donose i provode, zaokružiti svoj rad na dobrobiti građana kako bi im dali dodatni poticaj da ovdje zasnuju obitelj, bave se gospodarskom djelatnošću, da im ovdje djeca idu u vrtić i da se grad izgrađuje u pravom smjeru. Najavio je kako će poduzetnici uskoro dobiti i novi Poduzetnički inkubator što će s novim mjerama rezultirati barem malim pozitivnim pomakom i u gospodarstvu. Onda će to doći i do samih obitelji, a u konačnici rezultirati kvalitetnijim životom. 

Energetska obnova Obnova najveće osnovne škole u Vinkovcima