Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Ulaganje u djecu jedino je sigurno ulaganje

Nagrade i priznanja za 62 učenika osnovnih i srednjih škola

1/2
Foto: Branimir Bradarić
Ukupno je 21 osnovnoškolac i 41 srednjoškolac dobio priznanje i nagradu koje im je uručio gradonačelnik Ivan Bosančić

Tijekom proteklih godina postalo je uobičajeno da učenici osnovnih i srednjih škola s područja Vinkovaca ostvaruju zapažene rezultate na raznim natjecanjima. Tako se Vinkovci mogu pohvaliti s osvojenim državnim natjecanjima, ali i odličnim rezultatima na europskim i svjetskim natjecanjima učenika.

Energetska obnova Obnova najveće osnovne škole u Vinkovcima

Takav trud učenika i njihove uspjehe, a što sve dovodi i do promicanja Grada Vinkovaca, prepoznali su i gradski čelnici. Stoga je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić uručio prigodne nagrade za posebna postignuća učenicima osnovnih i srednjih škola koji su pobjeđivali na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama u školskoj godini 2018./2019.

Priznanja i mentorima

Nadarenim učenicima dodijeljena su priznanja i nagrade, dok su njihovi mentori, uz priznanje, dobili i košaru prepunu domaćih proizvoda. Priznanja su uručena 62 školarca, od kojih je njih 21 iz osnovne škole dok ih je 41 iz srednje škole. –Znanje je jedina garancija budućnosti i ove nagrade su samo dodatan poticaj da učenici rade još više u svim poljima i da na još bolji način predstavljaju Vinkovce svojim znanjem. Uvijek volim istaknuti da je ulaganje u djecu jedino sigurno ulaganje koje se vraća. Bitno je da mi prepoznamo njihov rad, da oni znaju da netko o tome vodi računa i da mi kao Grad potičemo njihove uspjehe jer oni daju sebe ulažući svoje vrijeme i trud – rekao je Bosančić.

26. listopada Prvi Festival šunke, vina, rakije i kulena u Vinkovcima

Podsjetio je i na to da su gradske vlasti pokrenule projekt Centra izvrsnosti u Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića za što će biti odvojena sredstva, a sve s ciljem kako bi se što više radilo s vinkovačkom djecom i pružilo im se što bolje obrazovanje.

Dodao je kako će oni koji budu tako radili i obrazovali se i išli ukorak s vremenom u budućnosti svakako doprinijeti razvoju Vinkovaca u gospodarskim, društvenim i drugim pravcima. Istaknuo je gradonačelnik i to da će Vinkovci tako postati bolji i kvalitetniji grad te će u konačnici i društvo postati bolje i sretnije.

Jedna od nagrađenih učenica je i Mia Periškić koja je kao učenica osmog razreda OŠ “Ivan Mažuranić” sudjelovala na državnom natjecanju iz povijesti.

Obnova gradske infrastrukture Grade se ceste, igrališta, parkovi, a javna rasvjeta zamjenjuje se ekološki prihvatljivom

Poticaj za bolje rezultate

– Bilo je to jedno predivno iskustvo. Ovo priznanje najviše mi znači u smislu iskustva i poticaja moga rada, a nadam se da ovo neće biti posljednje. Ono će mi na neki način sigurno biti poticaj za još bolje rezultate – rekla nam je Mia.

Među nagrađenima je i Nera Bandić, učenica OŠ “A. G. Matoš” Vinkovci, koja je na međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika osvojila peto mjesto, dok je na natjecanju iz matematike bila prva.

– Osjećam se lijepo i moram reći da mi ova nagrada puno znači. Iako nisam rođena u Vinkovcima, volim ovaj grad i jako sam povezana s njime, tako da mi je nagrada uistinu nešto posebno – rekla je Nera Bandić.

Za 29 djece s teškoćama u razvoju Osigurano 26 pomoćnika u nastavi