Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Za 29 djece s teškoćama u razvoju

Osigurano 26 pomoćnika u nastavi

Foto: Branimir Bradarić
Pomoćnici se zapošljavaju na 10 mjeseci, koliko traje školska godina

Grad Vinkovci nastavlja s provedbom projekta osiguravanja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u Vinkovcima putem kojega je odabrano 26 pomoćnika koji će skrbiti o 29 učenika s teškoćama u razvoju. Kako je rekla direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA projekt provodi se treću godinu zaredom, a njegova ukupna vrijednost iznosi više od 5,7 milijuna kuna. Sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda, ali i iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Grada Vinkovaca.

Grad Karlovac ove godine u projekte za školstvo ulaže više od četiri milijuna kuna Đaci dobivaju udžbenike i pribor, OŠ Braća Seljan imat će jednu smjenu

– Očekujemo da će još nešto zahtjeva koje smo poslali prema Ministarstvu biti odobreno, tako da bi se broj pomoćnika mogao povećati i nadam se da će tako i biti. Nažalost, ne mogu svi dobiti pomoć i brojnim roditeljima i njihovoj djeci ove godine nisu odobreni pomoćnici. Potrebe za pomoćnicima rastu iz godine u godinu i nadamo se da će se ovaj problem uspjeti trajno riješiti i da će oni postati redovno nastavno osoblje kako bi se održao kontinuitet i kako bi se na još bolji način osigurala potpora – rekla je Štrk.

Dodala je i kako se pomoćnici zapošljavaju na 10 mjeseci, koliko i traje školska godina, te da u nižim razredima osnovne škole rade po četiri sata s učenikom, a u višim po pet sati.

Ususret nadolazećoj školskoj i akademskoj godini I ove godine Grad subvencionira javni prijevoz i školske knjige

– Mislim da su asistenti jako važni za učenike i njihovu uključivost i osposobljavanje u školi, lakše usvajanje znanja i vještina kako bi jednoga dana bili spremni za uključivanje na tržište rada – rekao je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Gabrijel Šokičić.