Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Ususret nadolazećoj školskoj i akademskoj godini

I ove godine Grad subvencionira javni prijevoz i školske knjige

Foto: Grad Sveta Nedelja
Grad Sveta Nedelja također će nastaviti stipendirati deficitarna zanimanja, kao i ostale obrazovne programe učenika i studenata s područja Svete Nedelje

Grad Sveta Nedelja i ove će godine subvencionirati prijevoz za sve učenike srednjih škola i redovne studente s područja grada Svete Nedelje.

Strmecfest Zabava na jezeru Kipišće

Samoborček, HŽ i ZET

Gradonačelnik Dario Zurovec donio je odluku o subvencioniranju prijevoza učenika svih razreda srednjih škola i redovitih studenta koji imaju prebivalište na području Grada Svete Nedelje u autobusnom, tramvajskom i željezničkom prijevozu na relaciji mjesta prebivališta – mjesta školovanja na području grada Zagreba i Zagrebačke županije te izvan nje.

Za putovanje Samoborčekom Grad će sudjelovati s 25 posto iznosa mjesečne karte, dok će ostalih 75 posto subvencionirati Vlada. Grad će subvencionirati i prijevoz ZET-om redovnim učenicima osnovnih škola na redovnim linijama javnog prijevoza putnika na području Zagrebačke županije i grada Zagreba u visini 75 posto mjesečne karte, a preostalih 25 posto učenici će plaćati sami. Željeznički prijevoz HŽ-om Sveta Nedelja će subvencionirati redovitim učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada Svete Nedelje. Iznos subvencije bit će 50 posto cijene mjesečne karte, a preostalih 50 posto iznosa plaćat će učenici sami. Za učenike koji koriste subvenciju Vlade RH, Grad Sveta Nedelja sufinancirat će preostalih 25 posto cijene uobičajene mjesečne karte. Kako bi se ostvarilo pravo na subvenciju javnog prijevoza za ZET i HŽ potrebno je doći u Grad Svetu Nedelju po potvrdu za subvenciju.

Grad Kutina i ove jeseni pripremio niz projekata za pomoć učenicima Uz knjige, đacima besplatan i sav školski pribor, a Grad izdvaja novac i za prehranu djece

Da bi navedena potvrda bila izdana, potrebno je donijeti, odnosno priložiti sljedeću dokumentaciju: učenici moraju donijeti ispunjen ZET-ov obrazac koji je ovjerila škola, dok studenti donose ispunjen ZET-ov obrazac koji je ovjerio fakultet i potvrdu o redovnom studiranju koju izdaje studentska referada.

Knjige i ove godine besplatne

Grad Sveta Nedelja također će nastaviti stipendirati deficitarna zanimanja, kao i ostale obrazovne programe učenika i studenata s područja Svete Nedelje.

U suradnji sa Zagrebačkom županijom Grad Sveta Nedelja subvencionirat će nabavu udžbenika i drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola za školsku godinu 2019./2020. Zagrebačka županija osigurala je sredstva u iznosu do 300 kn prosječno po učeniku za nabavu udžbenika i drugih obrazovnih materijala, a Grad Sveta Nedelja osigurat će ostatak novca do tržišne vrijednosti udžbenika i nastavnih materijala diljem Zagrebačke županije.

Posljednja faza projekta Topli obrok – obrok zdravlja Kvalitetni obroci za učenike kuhat će se u 22 osnovne škole