Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Obnova gradske infrastrukture

Grade se ceste, igrališta, parkovi, a javna rasvjeta zamjenjuje se ekološki prihvatljivom

1/2
Foto: Branimir Bradarić
Radove na javnoj rasvjeti obišao je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić sa suradnicima

S ciljem podizanja kvalitete života gradske vlasti Vinkovaca pokrenule su niz infrastrukturnih projekata na području cijelog grada. Obnavljaju se ceste, nogostupi, parkovi, spomenici, gradi se obilaznica, ali i igrališta, parkirališta, kružni tokovi…

Počeli građevinski radovi na realizaciji projekta ‘Vrata Spačvanskog bazena’ Uz edukacije, u centru će se na moderan način prikazivati biljni i životinjski svijet

U tijeku je i provedba projekta aglomeracije što je projekt koji će se provoditi godinama. Jedan od aktualnih projekata je i modernizacija javne rasvjete i njezino usklađivanje sa standardima EU. Prema projektu u nekim dijelovima grada, ako je to potrebno, gradi se nova javna rasvjeta dok ostale ulice dobivaju štedne LED svjetiljke.

Modernizacija mreže

Radove na javnoj rasvjeti obišao je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić sa suradnicima koji je rekao da vrijednost ovog projekta iznosi 1,8 milijuna kuna.

– Nakon završetka gradnje javne rasvjete 9 ulica u gradu bit će osvijetljene modernom i ekološki prihvatljivom javnom rasvjetom. Ovim projektom bit će zamijenjena javna rasvjeta energetski učinkovitijom LED rasvjetom, i to s 1307 svjetiljki u 191 ulici u gradu. Osim što će novom rasvjetom ulice biti ljepše, doći će i do znatne uštede u potrošnji električne energije što nam je i konačni cilj. Projektom modernizacije mreže javne rasvjete u 2018. godini zamijenjeno je gotovo 1300 svjetiljki u 135 ulica u gradu – istaknuo je Bosančić tijekom obilaska radova na modernizaciji javne rasvjete u Ulici Marije Jurić Zagorke te je dodao kako se radovi odvijaju prema planu.

Obnova Kapelici svetoga Roka vraća se stari izgled i sjaj

U sklopu obilaska radova na području grada Bosančić je obišao i Aninu i Ciglarsku ulicu gdje su trenutačno radovi na saniranju pješačke staze, parkirališta kao i cesta. Najavljeno je da će ove ulice nakon sanacije dobiti osvježen i moderan izgled. Osim komunalne infrastrukture, nastavlja se s uređenjem kulturnih dobara koja za Vinkovčane imaju posebno značenje te je gradonačelnik Bosančić obišao i radove na sanaciji kapelice sv. Roka.

– S obzirom na to da se ovaj spomenik nalazi na zanimljivom mjestu, želimo mu vratiti stari sjaj, a osim što je podignut s određenom namjenom želimo da bude i ukras gradu – rekao je Bosančić govoreći o radovima koji se odvijaju u gradu.

Vrijednost prve faze radova je 1,87 milijuna kuna Radovi na Buba baru u punom jeku, “nastanio” se i Matakovićev Mali Ivica

Obećanje gradonačelnika

Bosančić je preuzimanjem mjesta gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima najavio da će se maksimalno truditi da Vinkovci povrate svoj nekadašnji sjaj te da će uz pomoć sredstava proračuna sve dobne skupine građana imati određene koristi kao i to da će se graditi u svim dijelovima grada. To obećanje već je i potvrđeno što se vidi i po trenutačnoj vizuri Vinkovaca.

Vozači voze sporije Kamere donijele sigurnost i mjesec bez nesreća