Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Obnova

Kapelici svetoga Roka vraća se stari izgled i sjaj

Foto: novosti.hr
Zamjenik pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca Davor Mecanović kaže da će uz sanaciju biti izrađena i profilacija prema originalu, a uz uklanjanje postojećih slojeva i tonskog ujednačavanja površine, kip je potrebno i mehanički očistiti

Ovih je dana u Vinkovcima počela obnova kapelice svetoga Roka koju su Vinkovčani podigli 1935. u slavu sv. Roka, a kako bi grad ostao pošteđen gladi, rata i bolesti. Tijekom Domovinskog rata kip je oštećen, a svoj dio učinio je i zub vremena. Tako se tijekom obnove najavljuju restauratorski i građevinski radovi kako bi se spriječilo daljnje propadanje. Zamjenik pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca Davor Mecanović kaže da će uz sanaciju biti izrađena i profilacija prema originalu, a uz uklanjanje postojećih slojeva i tonskog ujednačavanja površine, kip je potrebno i mehanički očistiti.

– Kip je dugo jedan od simbola Vinkovaca te je Grad odlučio obnoviti ga i vratiti mu nekadašnji izgled i sjaja – rekao je Mecanović. 

Na zahtjev Mjesnog odbora U Slaviji počeli radovi na gradnji novog dječjeg igrališta