Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Na zahtjev Mjesnog odbora

U Slaviji počeli radovi na gradnji novog dječjeg igrališta

1/3
Foto: Branimir Bradarić
Novo će igralište imati terene za rukomet i mali nogomet te vrtne sjenice u Šokačkom šoru kod zgrade Mjesnog odbora Slavija

U vinkovačkom naselju Slavija počeli su građevinski radovi na gradnji novog dječjeg igrališta koje će u svome sastavu imati terene za rukomet i mali nogomet te vrtne sjenice u Šokačkom šoru kod zgrade Mjesnog odbora Slavija. Gradilište je posjetio i gradonačelnik Ivan Bosančić sa suradnicima koji je rekao kako s ovim sadržajima na Slaviji građani dobivaju lijep prostor za sve građane – od najmlađih do najstarijih. Djeca će se igrati na novom igralištu, a na igralište radi rukometa ili malog nogometa dolazit će i stariji. Ili jednostavno izaći malo na zrak i uživati u hladu sjenice i druženju.

Vrijednost prve faze radova je 1,87 milijuna kuna Radovi na Buba baru u punom jeku, “nastanio” se i Matakovićev Mali Ivica

Za sve generacije

– Slavija dosad, na žalost, nije imala ovakav prostor i zato nam je drago čiti da su radovi počeli. Njihova je vrijednost gotovo 800 tisuća kuna, što nije zanemariv iznos, a vjerujemo da će ovaj prostor biti prihvaćen i vrlo brzo zaživjeti kao mjesto okupljanja građana Slavije svih generacija – rekao je za obilaska radova Bosančić.

Dodao je i kako je projekt na Slaviji dio želje i plana gradske uprave da svaki mjesni odbor ima jedno središnje mjesto okupljanja tako da će se sa sličnim projektima na području grada nastaviti i dalje.

Objasnio je kako su na Slaviji trenutačno u funkciji tri dječja igrališta, uključujući i ono koje je početkom ljeta postavljeno u Osječkoj ulici, ali i da gradske vlasti u svakome od odbora žele da se sagradi po još jedno moderno dječje igralište.

Savjet mladih Grada Vinkovaca Potiču mlade na aktivnije sudjelovanje u društvu

– Naši mjesni odbori žive kao zajednice, kao cjeline od kojih je svaka specifična na svoj način i zaslužuju ovakvu infrastrukturu koja život čini ugodnijim i daje jednu novu dimenziju određenom dijelu grada – istaknuo Bosančić koji je preuzimanjem gradonačelničke dužnosti najavio radove u svim dijelovima grada.

Tada je najavio i kako u gradski proračun moraju biti „uvrštene“ sve generacije Vinkovčana počevši od onih najmlađih pa do najstarijih. Zadovoljni s gradnjom novog igrališta na području Slavije su i građani ovoga dijela Vinkovaca kao i sam predsjednik Mjesnog odbora Slavija Vlado Smolčić.

On je za posjeta čelnika grada kazao kako je obećanje koje su dobili od gradonačelnika ispunjeno kao i da je gradnja novog igrališta velika stvar za MO Slavija s obzirom na to da su do sada imali samo “Bajer”, o kojemu se brine ŠRD “Slavija” i gdje su građani mogli izaći.

Vozači voze sporije Kamere donijele sigurnost i mjesec bez nesreća

Ugodno mjesto za život

– Ovo je nešto drugo i vjerujem kako će ovaj prostor koji nudi i sportske sadržaje i sadržaje za djecu i sjenicu za ugodan odmor na zraku, naši građani doista znati iskoristiti – rekao je Smolčić.

Podsjetio je i kako se Slavija počela formirati 60-ih godina prošlog stoljeća kao divlje naselje koji je izraslo u urbani prigradski dio Vinkovaca u kojem je niz sadržaja i gdje je ugodno živjeti. 

Poticajnim mjerama do razvoja gospodarstva Mladim vinkovačkim poduzetnicima HZZ isplatio gotovo dva milijuna kuna poticaja