Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Savjet mladih Grada Vinkovaca

Potiču mlade na aktivnije sudjelovanje u društvu

Foto: novosti.hr
Savjet mladih u svom programu, među ostalim, poseban je naglasak stavio na obrazovanje i zapošljavanje te na zdravlje i socijalnu politiku

Program rada Savjeta mladih Grada Vinkovaca za 2019. sadrži pet programskih područja i teme koje članovi Savjeta drže važnima i od interesa za mlade te na njih žele upozoriti i raspraviti ih na razini aktualne gradske vlasti, a s ciljem unapređivanja položaja mladih u Vinkovcima. Tako su u svom programu, između ostaloga, poseban naglasak stavili na obrazovanje i zapošljavanje te na zdravlje i socijalnu politiku.

Vozači voze sporije Kamere donijele sigurnost i mjesec bez nesreća

– Uz formalno, važno je naglasiti i postojanje neformalnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja, koji također pridonose osobnom i društvenom razvoju mladih. Naš je cilj, u suradnji s mjerodavnim ustanovama i organizacijama, kroz organiziranje edukativnih tribina približiti mogućnosti koje nude takvi programi u svrhu dodatnog informiranja mladih te ih tako potaknuti na daljnje i konstantno učenje, što bi rezultiralo aktivnijim sudjelovanjem u društvu – ističe potpredsjednik Savjeta mladih Grada Vinkovaca Marko Brnjić.

U dijelu zdravlja i socijalne politike namijenjene mladima, Brnjić, između ostaloga, izdvaja značaj sociopedagoških programa koji se bave mladima, prevencijom antisocijalnog ponašanja, pomoći mladima u nevolji, savjetovanjima i zaštitom žrtava nasilja. Provodeći takve programe, popravlja se socijalna slika grada i preventivno djeluje na delinkvenciju.

Svečana sjednica u povodu Dana grada Vinkovaca 'Sve što radimo mora biti usmjereno prema našim obiteljima koje sa svojim članovima čine Vinkovce' Vinkovčani mogu odahnuti Prednost zaprašivanja komaraca iz zraka je pokrivenost većeg područja