Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Svečana sjednica u povodu Dana grada Vinkovaca

'Sve što radimo mora biti usmjereno prema našim obiteljima koje sa svojim članovima čine Vinkovce'

Foto: Branimir Bradarić
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj je u Gradskom kazalištu Joze Ivakića zaslužnima dodijeljena Zlatna plaketa Grb grada Vinkovaca obilježen je Dan grada Vinkovaca i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Ilije koji se inače slavi 20. srpnja

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj je u Gradskom kazalištu Joze Ivakića zaslužnima dodijeljena Zlatna plaketa Grb grada Vinkovaca obilježen je Dan grada Vinkovaca i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Ilije koji se inače slavi 20. srpnja. Tijekom svog govora gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić podsjetio je na sve što je učinjeno i najavio sve što se planira učiniti za kvalitetniji život građana Vinkovaca.

Poticajnim mjerama do razvoja gospodarstva Mladim vinkovačkim poduzetnicima HZZ isplatio gotovo dva milijuna kuna poticaja

– Radili smo puno, trudili se maksimalno i mislim da smo napravili puno za bolji i kvalitetniji život Vinkovčana. Vidi se to po brojnim provedenim projektima, sve ljepšem gradu kao i činjenici da se gospodarstvo budi – rekao je Bosančić.

Dodao je da se sa svojim timom trudio da Vinkovci, kao najstariji europski grad, budu što ljepši i što ugodniji grad za život, istaknuvši da su cijelo vrijeme imali potporu Vlade, premijera i svih ministara. Pri tome je posebno zahvalio bivšoj ministrici regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijeli Žalac kao i premijeru Andreju Plenkoviću što je za novog ministra u Vladi predložio Marija Banožića, inače Vinkovčanina. Kao poseban uspjeh istaknuo je činjenicu što su kroz provedene projekte uspjeli doprijeti do vinkovačkih obitelji rekavši kako su upravo one temelj svega.

– Sve što radimo mora biti usmjereno prema našim obiteljima koje sa svojim članovima čine grad Vinkovce. Trudimo se da brojnim mjerama koje smo uveli svaka generacija u obitelji bude na neki način zastupljena – istaknuo je Bosančić.

Izaslanstvo Vinkovaca posjetilo Kenzingen Prijateljstvo dva grada traje godinama

Ovogodišnji dobitnici priznanja Grada Vinkovaca su Drago Žagar za iznimna postignuća u području znanosti i visokog obrazovanja, Ivan Schweizer za izniman doprinos u području humanitarnog djelovanja i dragovoljnog darivanja krvi, gerontologinja Vlasta Vučevac i kirurginja Marija Švagelj za izniman doprinos u području zdravstva, Branko Grebenac-Luis za izuzetan doprinos u prevenciji i unapređenju prometne kulture te Grad-Export, Vinkoprom i HNK Cibalija.

Prije svečane sjednice Gradskog vijeća članovi gradskog izaslanstva s gostima položili su vijence i zapalili svijeće podno križa na Gradskom groblju te obišli radove na i vinkovačkoj istočnoj obilaznici, a tom prilikom u promet je puštena dionica od Mirkovaca do mosta na rijeci Bosut.

Radovi Pri kraju gradnja vinkovačke obilaznice