Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Izaslanstvo Vinkovaca posjetilo Kenzingen

Prijateljstvo dva grada traje godinama

Foto: Grad Vinkovci
U sastavu vinkovačkog izaslanstva bili su pročelnici, učenici Srednje strukovne škole, članovi Crvenog križa Vinkovci, ali i članovi Folklornog ansambla Lisinski

Prijateljstvo Grada Vinkovaca i njemačkog grada Kenzingena traje već godinama i ono je u više navrata potvrđivano na razne načine. U sklopu toga višegodišnjeg prijateljstva izaslanstvo Grada Vinkovaca, predvođeno gradonačelnikom Ivanom Bosančićem, početkom ovoga mjeseca posjetilo je Kenzingen i to u vrijeme održavanja tamošnjeg povijesnog festivala Altstadfest koji se održava svake dvije godine.

Gradski muzej, knjižnica i kazalište nositelji su kulturnog života u Vinkovcima Vinkovci su poznati po mnogim manifestacijama

– Iako je Kenzingen od Vinkovaca udaljen 1300 kilometara, ovdje se osjećate kao kod kuće. Lijepo je vidjeti gradsku zastavu i zastavu domovine na glavnome trgu, a mi se trudimo najbolje što možemo predstaviti Vinkovce i Hrvatsku. Prijateljstvo s Kenzingenom pokazuje nam da Hrvatska nije samo more, nego i Slavonija i Vinkovci koje treba doživjeti – rekao je Bosančić govoreći o posjetu Njemačkoj.

Dodao je i da je, osim ispunjavanja obveza iz Povelje o partnerstvu dva grada, kojom se gradonačelnici obvezuju uzornu suradnju proširiti i na političkom, gospodarskom, obrazovnom, kulturnom i sportskom planu, ovaj posjet bio i potvrda izvrsnog prijateljstva velikog broja građana oba grada.

Posao za teško zapošljive osobe Traju prijave na javne radove za 30 građana s prebivalištem u Vinkovcima

Dosadašnjom suradnjom dvaju gradova zadovoljan je i gradonačelnik Kenzingena Matthias Guderjan koji je najavio da je suradnja vrlo aktivna i da se ona i dalje nastavlja.

– Glavni pokretači našeg partnerstva su mladi, odnosno učenici. Ako se na ovaj način bolje upoznamo, rušimo predrasude, promičemo toleranciju i mir tako rušimo sve prepreke – rekao je Guderjan.

U sastavu vinkovačkog izaslanstva bili su pročelnici, učenici Srednje strukovne škole, članovi Crvenog križa Vinkovci, ali i članovi Folklornog ansambla 
Lisinski.

Natjecanje u violini “Franjo Krežma” Vinkovci okupili više od 60 violinista iz 30 škola