Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Natjecanje u violini “Franjo Krežma”

Vinkovci okupili više od 60 violinista iz 30 škola

Foto: Branimir Bradarić
Iako je prvo, već i ovo natjecanje imalo je međunarodni karakter

U organizaciji Glazbene škole Josipa Runjanina u Vinkovcima održano je 1. Međunarodno natjecanje u violini Franjo Krežma. Na natjecanju je sudjelovalo više od 60 natjecatelja iz 30 škola podijeljenih u 8 kategorija i predkategorija. Natjecanje se organizira u spomen na Franju Krežmu koji je preminuo kada je imao 19 godina, ali iza sebe je ostavio bogat umjetnički doprinos.

Stipendije za vinkovačke studente Istraživanje među 116 gradova Vinkovci u 10 gradova koji daju najviše stipendija

– Izuzetna mi je čast što se Grad Vinkovci mogao uključiti u organizaciju kako bismo mladim i talentiranim glazbenicima mogli pružiti natjecanje koje će im pomoći u njihovu daljnjem umjetničkom razvoju, a možda će uz trud i zalaganje doći i do svjetskih pozornica. Neka ovo prvo Međunarodno natjecanje Franjo Krežma za mlade violiniste bude pokretač za sve kako bismo se sljedećih godina mogli pohvaliti još većom brojkom kako prijavljenih kandidata tako i osvojenih nagrada. Neka oni budu primjer drugima da se uz trud, rad i talent mogu postići i veliki rezultati – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić dodajući da ima veliki broj slavnih Vinkovčana koji su upisani u hrvatsku kulturnu i umjetničku povijest.

Turizam Nova turistička brošura “Vinkovci od A do Ž”

Iako je prvo, već i ovo natjecanje imalo je međunarodni karakter. O značaju govori i činjenica kako je organiziran i ocjenjivački sud koji su činili profesori Lidija Bobić (Hrvatska), Brian Finlayson (Australija), Victor Abramian (Rusija), Milan Čizmić (Srbija) i Goran Končar (Hrvatska).