Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Istraživanje među 116 gradova

Vinkovci u 10 gradova koji daju najviše stipendija

Stipendije za vinkovačke studente
Foto: Branimir Bradarić
Vinkovci dodjeljuju 230 stipendija, jedini su slavonski grad u top 10, a iza sebe su ostavili i puno bogatije Pulu, Rovinj i Zadar

Od prvoga stupanja na dužnost nove gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem naglasak je stavljen na ulaganje u budućnost grada.

Nekadašnje ruglo grada pretvoreno je u moderno i lijepo uređen trg s fontanom, travom, ukrasnim grmljem, rasvjetom Hrvatske šume za 1,5 milijuna obnovile trg u središtu Vinkovaca Trg Oriona ponovno je ukras grada, za 2-3 godine to će biti i PIK-ova zgrada

U prilog tome govori i činjenica da su Vinkovci među deset gradova koji dodjeljuju najviše stipendija i koji izdvajaju iz proračuna najveće iznose za stipendiranje. Vrlo blizu su i među deset gradova koji isplaćuju najveće stipendije. Do ovih podataka došlo se kroz anketno istraživanje u kojem je sudjelovalo 116 hrvatskih gradova. Prema tome istraživanju na listi deset gradova koji dodjeljuju najveći broj stipendija Vinkovci su s 230 osiguranih stipendija svojim studentima jedini grad iz Slavonije, i to ispred puno bogatijih gradova kao što su Pula, Rovinj ili Zadar.

Pročelnica gradskog odjela za društvene djelatnosti Andrea Vinković napominje kako se stipendiraju studenti koji se obrazuju u obrazovnim programima sveučilišnih studija prema preporuci HZZ-a Grada Vinkovaca. Tako su to u prošloj godini bili programi medicine, dentalne medicine, edukacijske rehabilitacije, računarstva, informatike, farmacije, elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, likovne i glazbene akademije, anglistike, germanistike, matematike – nastavnički smjer, također fizike nastavnički smjer, biologije, kemije, geografije – nastavnički smjer, logopedije, veterinarske medicine, arhitekture i socijalnog rada. Za dodjelu stipendija potreban je minimalan prosjek ocjena 3,5.

Vinkovci Natalitet Naknade od po 2000 kuna za roditelje 58 novorođene djece