Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Hrvatske šume za 1,5 milijuna obnovile trg u središtu Vinkovaca

Trg Oriona ponovno je ukras grada, za 2-3 godine to će biti i PIK-ova zgrada

Nekadašnje ruglo grada pretvoreno je u moderno i lijepo uređen trg s fontanom, travom, ukrasnim grmljem, rasvjetom
1/3
Foto: Branimir Bradarić
Hrvatske šume u ovom dijelu Hrvatske ostvaruju znatne prihode i lijepo je kada se nešto od toga i vrati građanima, pogotovo u obliku prekrasnog javnog prostora

Nakon godina iščekivanja Vinkovčani su nedaleko od samog gradskog središta dobili urbani i moderno uređeni trg – Trg Oriona u čije su uređenje Hrvatske šume investirale oko 1,5 milijuna kuna. Nekadašnje ruglo pretvoreno je u moderno i lijepo uređen trg s fontanom, travom, ukrasnim grmljem, rasvjetom…

Akcija 'Vojna solidarnost' Vojnici bojili ogradu vrtića u Vinkovcima

Za nekoliko tjedana, kada vegetacija odradi svoje, trg će zasjati punim sjajem i tako ovom dijelu grada dati sasvim novi i uređeniji izgled. Uređenje parka nije kraj s obzirom na to da su najavljeni i skori radovi na uređenju nekadašnje upravne zgrade PIK-a Vinkovci koja se već dulje nalazi u vlasništvu Hrvatskih šuma, a s novouređenim trgom čini jedinstvenu cjelinu.

Uništena u Domovinskom ratu

– Svaki javni prostor, kada se uredi, pogotovo kada za to imamo pomoć Hrvatskih šuma i kada to uređenje promijeni vizuru ovog dijela grada nabolje, moramo biti zadovoljni. Zahvalio bih Hrvatskim šumama što su pronašle snage i sredstava da zajedno s nama krenu u ovakve projekte uređenja grada. HŠ u ovom dijelu Hrvatske ostvaruje značajne prihode i lijepo je kada se nešto od toga i vrati građanima, pogotovo u obliku ovakvo prekrasnog javnog prostora – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Turizam Nova turistička brošura “Vinkovci od A do Ž”

Zadovoljan radovima obavljenima po projektu vinkovačkog arhitekta Tihomira Marasa bio je i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić. Ovu zgradu 1976. godine projektirao je arhitekt Duško Rakić iz Zagreba. Zgrada, koja je bila ponos i jedno od prepoznatljivih obilježja grada Vinkovaca, u Domovinskom je ratu uništena stotinama topničkih i minobacačkih projektila te je tako devastirana stajala godinama sve dok je od Grada 2007. godine nisu kupile Hrvatske šume i krenule u njezinu obnovu.

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić na svečanosti otvaranja vinkovačkog parka potvrdio je da uskoro kreće završna faza uređenja ove zgrade. Realno je, kaže, očekivati da radovi budu gotovi za dvije-tri godine. Voditelj uprave šuma podružnice Vinkovci Damir Dekanić kazao je kako je projekt unutarnjeg uređenja zgrade u izradi.

Nova investicija Pevec otvara centar u Vinkovcima, minimalna plaća zaposlenika 5000 kn

– Riječ je o ukupnoj bruto površini većoj od 5000 četvornih metara. To je ogromna površina na kojoj imamo prostora za niz sadržaja, od visokoškolskih ustanova, konferencijskih dvorana, uredskog prostora za Grad i Županiju, za državne ustanove i institucije do ugostiteljskog prostora. Ono, međutim, što ne želimo, to je da se dogode neki propusti jer je riječ o velikim ulaganjima. Zato se ne žurimo, idemo postupno i sistematski radimo projekt unutarnjeg uređenja za koji je angažirana tvrtka Opereta iz Zagreba – rekao je Dekanić.

Radovi počinju do kraja 2019.

Najavio je da će do kraja svibnja projektna dokumentacija biti gotova i nakon toga slijedi natječaj za unutarnje uređenje te da će radovi sigurno početi do kraja ove godine. Istaknuo je da je u uređenje novog parka uloženo oko 1,5 milijuna kuna.

Postali veliko gradilište U Vinkovcima je u tijeku realizacija projekata vrijednih 500 milijuna kn

Kada je riječ o budućoj namjeni nekadašnje PIK-ove zgrade, vinkovački gradonačelnik kazao je kako još nije donesena konačna odluka o njezinoj budućoj namjeni.

– Pregovori o tome koje bi institucije i ustanove trebale pronaći ovdje svoje prostore su u tijeku. Postoji niz razmišljanja s tim da mi prije svega razmišljamo o sadržajima za mlade poput nekih novih studijskih programa i slično. Vjerujem da ćemo u dogledno vrijeme imati konačnu odluku – rekao je Bosančić.

Igrališta Do kraja mandata u Vinkovcima će biti sagrađeno 20 dječjih igrališta