Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Postali veliko gradilište

U Vinkovcima je u tijeku realizacija projekata vrijednih 500 milijuna kn

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Uskoro počinje i modernizacija željezničke pruge Vinkovci – Vukovar, što je projekt vrijedan dodatnih 500 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Bosančić

Vinkovci su tijekom protekle godine postali veliko gradilište gdje se provodi niz iznimno vrijednih projekata koji će ovom gradu dati jedan sasvim drukčiji izgled. Rekao je to gradonačelnik Ivan Bosančić govoreći na sjednici Gradskoga vijeća Vinkovaca gdje je prezentirao vijećnicima rezultate svoga rada u drugoj polovini 2018.

zaposlit će 50 radnika Najavljena izgradnja novog prodajnog centra Pevec u Vikovcima

– Radimo puno, a sve s ciljem da Vinkovčanima omogućimo ljepši i kvalitetniji život. Kada radimo i ulažemo, gledamo da su zastupljene sve životne dobi, odnosno da svatko dobije po nešto za sebe. Gledajući unazad, za tih šest mjeseci prošle godine mogu reći kako je bilo dosta burno i da smo tijekom toga vremenskog perioda puno toga napravili. Nadam se kako sve to građani prate i da vide što se i na koji način radi – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Niz radova

Podsjetio je na niz potpisanih ugovora o gradnji i obnovi niza objekata, ali i na činjenicu da Vinkovci postaju prepoznatljiv grad po brojnim kulturnim manifestacijama poput Vinkovačkih jeseni, Rimskih dana, Adventa i slično, a koji privlače sve veći broj posjetitelja iz cijele Hrvatske. Već dvije godine svi studenti koji ispunjavaju propisane uvjete dobivaju stipendije. Vinkovci trenutačno stipendiraju 230 studenata.

državna matura Natjecanje Vinkovački gimnazijalci osvojili tri prva mjesta na natjecanju u Osijeku

Kada je riječ o projektima, Bosančić je kazao kako je u tijeku provedba projekata vrijednih oko 500 milijuna kuna. Podsjetio je na izgradnju nadvožnjaka i borinačke ceste, provedbu projekta aglomeracije, gradnju Poduzetničkog inkubatora, realizaciju niza projekata financiranih iz EU fondova, energetsku obnovu dječjih vrtića… Tu je i završetak obilaznice, izgradnja igrališta, postavljanje rasvjete…

– Ima tu još puno toga što radimo i što pripremamo. Kada već govorimo o projektima, treba reći i kako uskoro počinje i modernizacija željezničke pruge Vinkovci – Vukovar, što je projekt vrijedan dodatnih 500 milijuna kuna. Sve to što radimo pridonijet će i razvoju gospodarstva jer se ne smije zanemariti kako Vinkovci imaju izuzetno jak građevinski sektor za koji je na razne načine vezan niz drugih tvrtki koje s njima na razne načine surađuju – kaže Bosančić.

Vinkovci U središnjem parku Obnova spomenika Svetoga Trojstva iz 1845.

Poduzetnički inkubator

Upravo je razvoj gospodarstva jedan od segmenata rada u koji se, kako kaže Bosančić, ulažu veliki napori. Velika su očekivanja od projekata koji se realiziraju, ali se isto tako puno očekuje i od Poduzetničkog inkubatora koji bi trebao biti otvoren do kraja godine. Kroz inkubator, u čiju gradnju će biti uloženo oko 21 milijun kuna, svaki novi poduzetnik dobit će priliku da stvara i gradi svoju tvrtku, pri čemu će imati manje režijske troškove, ali će isto tako moći i koristiti razne usluge Vinkovačke razvojne agencije i Tehnološkog parka.

– Kada je riječ o gospodarstvu, raduje podatak da imamo sve veći broj obrta, zaposlenih, a rastu i plaće. Međutim, sve to ide nedovoljno brzo – istaknuo je Bosančić.

Za sljedeći period najavljuje nastavak rada na realizaciji postojećih, ali i novim projektima pri čemu će naglasak biti stavljen na one koji se mogu financirati sredstvima EU.

– To nam je velika prilika i to moramo maksimalno koristiti. Vinkovci moraju biti spremni ne samo za ono što nas čeka ove godine nego i za sve što nas čeka za 3-4 godine. Rad, rad i samo rad – zaključio je Bosančić.

U energetsku obnovu triju vrtića uloženo gotovo 5 milijuna kuna Novi izgled i uštede na toplinskoj energiji u tri objekta vrtića Vinkovci