Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
U središnjem parku

Obnova spomenika Svetoga Trojstva iz 1845.

Vinkovci
Foto: Branimir Bradarić
Usporedo se provode i radovi na infrastrukturnom uređenju središnjeg vinkovačkog parka

Prema najavama iz Grada Vinkovaca, do kraja svibnja trebali bi biti završeni radovi na obnovi spomenika Svetoga Trojstva koji se nalazi u središnjem vinkovačkom parku. Riječ je o spomeniku koji je podignut još 1845. godine. Prema riječima zamjenika pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam grada Vinkovaca Davora Mecanovića, ovaj put pristupilo se cjelovitoj obnovi, radi čega su prethodno osigurali posebne uvjete zaštite koje utvrđuje Konzervatorski odjel u Vukovaru Ministarstva kulture.

Centru za rehabilitaciju Mala Terezija doniran kombi Za prijevoz osoba s motoričkim smetnjama Centru za rehabilitaciju Mala Terezija doniran kombi

– U prvoj etapi obnove izrađena je replika kamene figuralne kompozicije Oca, Sina i Duha Svetoga da bi jesenas započeli radovi na obnovi preostaloga dijela spomenika. Obnova spomenika Svetog Trojstva znatno će pridonijeti općoj slici kulturno-povijesne cjeline u središtu Vinkovaca – rekao je Mecanović.

Usporedo se provode i radovi na infrastrukturnom uređenju središnjeg vinkovačkog parka čiji se nastavak očekuje za nekih dvadesetak dana. Rekonstrukcija parka obuhvaća očuvanje povijesne matrice šetnice te pravocrtne drvoredne sadnje, uklanjanje sadržaja koji se ne uklapaju u parkovne prostore, uklanjanje bolesnih, oštećenih i stabala sađenih preblizu objektima, sanaciju platane pokraj Muzeja, proširenje pješačke površine ispred crkve, ugrađivanje novih klupa, novu sadnju usklađenu sa zaštićenim drvećem, sanaciju pješačkih staza, nove klupe, sanaciju fontane, postavljenje nove rasvjete te projekt navodnjavanja.      

Po dovršetku projekta očekuje se da će sve četiri aglomeracije dostići između 80 i 90 posto priključenosti Aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna Priključke na odvodnju dobit će više od 8000 objekata i to besplatno Projektom će se osigurati 196.175 obroka za 1275 korisnika projekta iz 6 OŠ s područja Vinkovaca i 7 škola s područja Vukovarske županije projekt 'vrijeme užine iii.' Školski obroci djeci iz socijalno ugroženih obitelji