Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Za prijevoz osoba s motoričkim smetnjama

Centru za rehabilitaciju Mala Terezija doniran kombi

Centru za rehabilitaciju Mala Terezija doniran kombi
Foto: Branimir Bradarić
Kombi vozilo donacija je PBZ Grupe u sklopu projekta “Činimo dobro svaki dan” koji je pokrenut prije deset godina

Centru za rehabilitaciju Mala Terezija u Vinkovcima uručeno je kombi vozilo koje je donacija PBZ Grupe. Riječ je o vozilu vrijednome više od 280 tisuća kuna kakvo do sada Centar nije imao s obzirom na to da je prilagođeno za prijevoz osoba s motoričkim smetnjama.

Projektom će se osigurati 196.175 obroka za 1275 korisnika projekta iz 6 OŠ s područja Vinkovaca i 7 škola s područja Vukovarske županije projekt 'vrijeme užine iii.' Školski obroci djeci iz socijalno ugroženih obitelji

– Više od 100 korisnika Centra će se voziti ovim kombijem i to neki svakodnevno, a neki prema potrebama na aktivnosti na koje smo do sada teže putovali. Mi smo imali kombi vozila, vozili smo ih, ali to je teže funkcioniralo i nekim sadržajima je pristup bio onemogućen, no to će sada ova rampa i prilagođeno vozilo olakšati – rekla je ravnateljica Centra Janja Mišić Rudelić.

Podsjetila je kako Centar trenutačno skrbi o 200 korisnika na raznim uslugama, od rane intervencije, psihosocijalne podrške i dugotrajnog smještaja. Na donaciji PBZ Grupe zahvalio se i zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Gabrijel Šokičić koji je rekao kako će donirano vozilo korisnicima Centra uslugu dovesti na još veću razinu.

– Kombi će omogućiti lakši rad i prijevoz korisnika, a samim time i bolje korištenje svih njihovih usluga – istaknuo je Šokičić.

Predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić kazao je kako je ovo 39 donacija koju je PBZ Grupa realizirala u sklopu projekta „Činimo dobro svaki dan“ koja je pokrenuta prije deset godina. – Siguran sam kako će ovo vozilo pomoći korisnicima, roditeljima i djelatnicima Centra za jedan lakši i ugodniji život i rad – rekao je Blažić.

U Vinkovcima obilježen „Dan ružičastih majica“ STOP NASILJU MEĐU VRŠNJACIMA! U Vinkovcima obilježen 'Dan ružičastih majica'