Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
zaposlit će 50 radnika

Najavljena izgradnja novog prodajnog centra Pevec u Vikovcima

Foto: Branimir Bradarić
Na radost sadašnjih kao i budućih zaposlenika tvrtke najavio je i kako će od 1. siječnja dignuti neto minimalnu plaću na 5000 kuna. To povećanje odnosi se na sve zaposlene i u svim Pevecovim trgovinama

Tvrtka Pevec uskoro u Vinkovcima planira početak izgradnje svoga još jednoga prodajnog centra. Tim su povodom u Vinkovcima ministar državne imovine Goran Marić i predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević potpisali Ugovor o kupoprodaji državnog zemljišta gdje će još ove godine započeti izgradnja prodajnog centra. Kako je rekao Lovrinčević taj centar bit će 26. prodajni centar ove tvrtke u Hrvatskoj koji će se prostirati na oko 5000 četvornih metara prodajnog prostora i u kojem će biti zaposleno 50 zaposlenika.

U energetsku obnovu triju vrtića uloženo gotovo 5 milijuna kuna Novi izgled i uštede na toplinskoj energiji u tri objekta vrtića Vinkovci

-Prodajni centar u Vinkovcima bit će otvoren za godinu dana za čiju izgradnju planiramo ulaganje od 40 milijuna kuna - istakao je Lovrinčević dodajući kako će u Vukovaru ove godine biti otvoren također prodajni centar Peveca koji će biti njihov 25. centar u Hrvatskoj.  

Na radost sadašnjih kao i budućih zaposlenika tvrtke najavio je i kako će od 1. siječnja dignuti neto minimalnu plaću na 5000 kuna. To povećanje odnosi se na sve zaposlene i u svim Pevecovim trgovinama .

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je kako je s potpisom Ugovor s tvrtkom Pevec državni proračun uprihodovao 2 milijuna kuna, ali i kako ga je ipak najviše razveselila vijest da će uskoro minimalna plaća u Pevecu iznositi 5000 kuna neto. Najavio je kako će država ove godine samo od prodaje nekretnina zaraditi više pola milijarde kuna i milijardu kuna od prodaje iz portfelja trgovačkih društva.

Goran Marić ulog u buduće zapošljavanje Ministar Goran Marić u Istri potpisao ugovore vrijedne 33 mil. kn

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kazao je kako će se budući prodajni centar Peveca u Vinkovcima nalaziti uz južnu gradsku obilaznicu i to u blizini križanja s ulicom Hansa Dietricha Genschera.

-Ovo je jedini put da spasimo Slavoniju. Imamo ulaganje od 40 milijuna kuna što će dovesti do zaposlenja 50 Vinkovčana. Bit će i dobre plaće pa tako neće morati odlaziti iz Vinkovaca, Slavonije i Hrvatske - rekao je Bosančić.