Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
ulog u buduće zapošljavanje

Ministar Goran Marić u Istri potpisao ugovore vrijedne 33 mil. kn

Goran Marić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
U rijetko kojoj ulozi država pokazuje svoju dobrobit kao u činu darivanja imovine za potrebe stvarnog života. A kad je to za program očuvanja okoliša, to dobiva dodatnu snagu, izjavio je ministar državne imovine

Ministar državne imovine Goran Marić u Istarskoj je županiji potpisao više ugovora o darovanju zemljišta ukupne vrijednosti 33 milijuna kuna. Najvredniji ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju poduzetničke infrastrukture u iznosu od 25,6 milijuna kuna potpisan je u općini Pićan s načelnikom Ivanom Frankovićem.

Predstavljena brošura ''Istra ecoxperience - Sve eko iz Istre'' održiv razvoj turizma U Pazinu predstavljena brošura 'Istra ecoxperience - Sve eko iz Istre'

Kako je priopćeno iz Ministarstva državne imovine, načelnik Franković je zahvalio ministru na brzom rješavanju imovinsko-pravnih problema i razumijevanju za potrebe lokalne zajednice.

Ministar Marić je rekao da ugovori koje potpisuje u Istri predstavljaju ulog u buduće zapošljavanje, koji su uvjet svih uvjeta za jačanje gospodarstva i najboljih poticaja životu i njegovoj reanimaciji. Nakon potpisivanja ugovora u Pićanu, ministar je u Novigradu s gradonačelnikom Anteom Milošem potpisao ugovor o darovanju zemljišta za proširenje Radne zone Vidal vrijednosti 1,3 milijuna kuna.

 - U zoni Vidal planiramo nastavak investicija i projekata za stvaranje uvjeta za održavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta - rekao je gradonačelnik Anteo Miloš zahvaljujući ministarstvu.

Ugovor o darovanju nekretnina vrijedan je 3,27 milijuna kuna Mještani Krndije napokon doživjeli ispravak nepravde Napokon postali vlasnici kuća u kojima žive desetljećima

U Umagu su ministar i gradonačelnik Vili Bassanese potpisali su Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju reciklažnog dvorišta i deponija za građevinski otpad u zoni Valdemat. Vrijednost darovane nekretnine je 6,1 milijun kuna.

- U rijetko kojoj ulozi država pokazuje svoju dobrobit kao u činu darivanja imovine za potrebe stvarnog života. A kad je to za program očuvanja okoliša, to dobiva dodatnu snagu. Projekt koji se pokreće ovim ugovorom, potvrđuje da u gradu Umagu imamo ozbiljne i odgovorne partnere koji imaju pravo računati na budućnost. Jer čuvanje okoliša potvrđuje čuvanje zdravlja, a time i budućnosti - kazao je ministar Marić.

Nakon potpisivanja ugovora u Umagu, ministar se uputio prema Poreču na radni sastanak s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem na kojem se razgovaralo o aktiviranju državne imovine na području toga grada.  

Potpisani ugovori Vatrogasnim udrugama i roniocima 120.000 kn