Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Potpisani ugovori

Vatrogasnim udrugama i roniocima 120.000 kn

Foto: bpz.hr
Ugovori su potpisani u vijećnici županijske uprave

U vijećnici županijske uprave potpisani su 100 tisuća kuna vrijedni ugovori s dobrovoljnim vatrogasnim društvima iz Sibinja, Okučana i Donjih Andrijevaca o dodjeli financijskih sredstava za financiranje jednokratnih aktivnosti koje su od interesa za Brodsko-posavsku županiju iz područja vatrogastva u 2019. godini.

Pametne škole Projekt “Pametne škole” Opremili solarni laboratorij i štede na energiji

Novac je namijenjen za kupnju vatrogasnog vozila, opreme za spašavanje pri tehničkim intervencijama i nabavu zaštitne vatrogasne opreme. Roniocima brodskog Kluba podvodnih aktivnosti “Marsonia”, točnije njihovu specijalističkom timu civilne zaštite za spašavanje na vodi i iz vode, dodijeljeno je 20 tisuća kuna.

– Ovih dana svjedoci smo brojnih požara na otvorenim, gospodarskim i stambenim prostorima u našoj županiji, što znači da naši vatrogasci imaju pune ruke posla. Potpisivanjem ovih ugovora na neki način dajemo doprinos njihovoj boljoj opremljenosti za intervencije i sigurnosti vatrogasaca. Ovo je dobar primjer sinergije županije s jedinicama lokalne samouprave i njihovim dobrovoljnim vatrogasnim društvima – naglasio je zamjenik župana Stjepan Bošnjaković.

Polaganje vijenaca povodom obilježavanja 84. obljetnice Sibinjskih žrtava Obilježena 84. obljetnica stradanja nedužnih hrvatskih seljaka Sibinjske i Vrbsko-ruščičke žrtve dio su priče o borbi za neovisnost i slobodu

Na javni natječaj prijavili su se i DVD-i iz Garčina i Vrpolja, ali zbog ograničenih financijskih mogućnosti nisu mogli dobiti sredstva.

No, prema Bošnjakovićevim riječima, ovisno o dinamici punjenja proračuna, županijska će uprava ove ili sljedeće godine nastojati u rebalansu naći sredstva i za ta dva društva. 

BPŽ Doprinos razvoju gospodarstva i poduzetničke klime Potpisani ugovori za program usavršavanja menadžera