Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Nova investicija

Pevec otvara centar u Vinkovcima, minimalna plaća zaposlenika 5000 kn

Foto: Branimir Bradarić
Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić zadovoljan je jer će 50 Vinkovčana dobiti priliku da se zaposle u svom gradu

Predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević i ministar državne imovine u Vladi RH Goran Marić potpisali su Ugovor o kupoprodaji kojim je Pevec kupio državno zemljište u Vinkovcima, u Ulici H. D. Genschera.

Postali veliko gradilište U Vinkovcima je u tijeku realizacija projekata vrijednih 500 milijuna kn

Imaju 2000 zaposlenih

Prema riječima Lovrinčevića, na tom zemljištu bit će izgrađen novi prodajni centar Peveca koji će biti njihov 26. centar u Hrvatskoj. Sukladno ugovoru, tvrtka Pevec je u Vinkovcima od države kupila zemljište na izlazu iz Vinkovaca prema Rokovcima.

– Riječ je o nešto manje od 20.000 m2 zemljišta na kojemu će u godinu dana biti sagrađen novi prodajni Pevecov centar, veličine 5000 četvornih metara. Riječ je o investiciji vrijednoj 40 milijuna kuna, a omogućit će zapošljavanje 50 ljudi. Kupcima će biti ponuđeno više od 40.000 raznih artikala za uređenje doma i vrta, odnosno sve ono što Pevec i inače ima u svom asortimanu. Nadam se kako će lokalna zajednica, Grad Vinkovci, pomoći pri što bržem ishođenju dozvola i dokumentacije – rekao je Lovrinčević.

Dodao je i kako je već u tijeku izgradnja njihova prodajnog centra u Vukovaru tako da s izgradnjom ova dva centra građani iz ovoga dijela Hrvatske više neće morati putovati do Osijeka kako bi kupili proizvode Pevec. Lovrinčević je posebno istaknuo kako će zaposleni u vinkovačkom Pevecu, kao i u ostalim prodajnim centrima, imati u startu plaću od najmanje 5000 kuna neto. Pojasnio je kako su u tvrtki odredili da taj iznos bude minimalna plaća u maloprodaji, ali i da žele ovdašnjim ljudima dati priliku i da mladi ne moraju razmišljati o odlasku.

Pevec trgovina u Bjelovaru ulaganja Pevec do kraja godine otvara prodajni centar u Vukovaru

– Pevec se kao tvrtka s dvije tisuće zaposlenih trudi svojim zaposlenicima dati razlog da budu dobri radnici i da, radeći za Pevec, ostvare svoje snove. Mislim da ne treba ići van jer u Hrvatskoj ima dobrih firmi u kojima se može raditi i zaraditi za egzistenciju. Naša odluka o podizanju neto minimalne plaće na 5000 kuna u našim trgovinama za naše trgovce, skladištare i vozače već je donesena i od 1. siječnja sljedeće godine svaki zaposlenik Peveca koji radi u maloprodaji imat će minimalnu plaću 5000 kuna pa je to ono što čeka i naše buduće zaposlenike u Vinkovcima – istaknuo je Lovrinčević.

Zadovoljan najavom nove investicije i novim zapošljavanjima u Vinkovcima je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Nova zgrada

– Mogu biti samo sretan i zahvaliti ministru i predsjedniku Uprave jer će naših 50 Vinkovčana za godinu dana dobiti priliku da ovdje ostvare svoj osobni dohodak. Imat ćemo jednu prekrasnu novu zgradu, imat ćemo investiciju od 40 milijuna kuna. Na tome hvala i Ministarstvu državne imovine i tvrtki Pevec jer to je jedini put da naši Vinkovčani ovdje mogu ostvariti sebe tako da imaju svoje radno mjesto. To je jedini put da spasimo Slavoniju, da se ostvarimo kao gradovi i kao građani – rekao je Bosančić.

Igrališta Do kraja mandata u Vinkovcima će biti sagrađeno 20 dječjih igrališta

Poslije potpisivanja ugovora ministar Marić kazao je kako je ovo samo jedan u nizu ugovora na dobrobit više strana, a da su to u ovom slučaju država, tvrtka Pevec, Vinkovci, ali i novi zaposlenici.

– Sretan sam da nam je natječaj uspio jer će 2 milijuna kuna ići u prihod državnog proračuna. Sretan sam zbog zaposlenika koji će tu naći svoju budućnost, a posebice me razveselila informacija da će minimalna plaća biti 5000 kuna neto, što pokazuje da poslodavci u Hrvatskoj imaju visoku razinu društvene odgovornost – rekao je Marić.