Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Turizam

Nova turistička brošura “Vinkovci od A do Ž”

Foto: Branimir Bradarić
Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i direktorica Turističke zajednice Grada Vinkovaca Martina Matković predstavili su novu gradsku turističku brošuru

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i direktorica Turističke zajednice Grada Vinkovaca Martina Matković predstavili su novu gradsku turističku brošuru „Vinkovci od A do Ž“.

U Vinkovcima održan 23. Sajam zdravlja Treba inzistirati na više bavljenja sportom, preventivnom korištenju medicinskih usluga...

– Brošura je modernog dizajna s kvalitetnim fotografijama i tekstovima koji su zanimljivi i na jedan drukčiji način predstavljaju Vinkovce. Osam tisuća godina i sve ono što se danas događa u gradu nije lako staviti pod “istu kapu” i vjerujemo da će ovo možda neobično, ali vrlo zanimljivo rješenje gdje se pod pojmovima od A do Ž kriju priče o Vinkovcima, naići na dobar prijam. Tako ćete, primjerice, pod slovom J i pojmom jabuka naći priču o Vinkovačkim jesenima, pod slovom U naći ćete podatke o udaljenosti Vinkovaca od pojedinih gradova i tako dalje, a sve, naravno, počinje slovom A uz koje je naveden Antoninus iz Akvileje, a iza se krije priča o srebrnom posuđu iz rimskih Vinkovaca – rekla je Matković.

Suradnja Centra za socijalnu skrb i Centra za nestalu djecu Prvi poludnevni boravak za rizičnu djecu i mlade

Govoreći o brošuri Bosančić je kazao da se uz nju svi mogu upoznati s Vinkovcima i u kratkim crtama dobiti sliku o najstarijem europskom naselju, ali i Vinkovcima danas.

– Brošura sadrži sve ono što možemo ponuditi, čime se možemo ponositi, ono što su do sada svi poznati Vinkovčani učinili da bi Vinkovci bili grad koji je prepoznat na karti ne samo Hrvatske, nego i Europe – rekao je Bosančić.

Predstavili su i nagradu Plautilla za “Rimske dane” koju je ova manifestacija dobila na nedavnom Međunarodnom kongresu povijesnih gradova održanom u Solinu. Ovogodišnji Rimski dani bit će održani prvog vikenda u lipnju. 

Primanje kod gradonačelnika Sve bolji rezultati kuhara i slastičara