Članovi udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije već godinama su poznati po brojnim nagradama koje osvajaju na raznim gastronatjecanjima i manifestacijama. Zato je članove udruge primio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je rekao kako se Vinkovci i Udruga mogu pohvaliti vrsnim majstorima kulinarstva.
– Uz ove malo starije koji imaju puno iskustva danas imamo priliku ugostiti i mlade kuhare koji nam u grad već tradicionalno donose nagrade. Naše mlade snage ostvaruju zavidne rezultate gdje god da se pojave i tako promiču ime Vinkovaca i našu gastronomiju – rekao je Bosančić.
Predsjednik Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije Jozo Gale kazao je da je glavni zadatak članova udruge, a posebno mladih, da preuzmu rad starijih. Podsjetio je da su izdali i kuharicu “Slavonsko-srijemski recopis – kulinarska baština Slavonije i Srijema“, koja ove godine ide u II. izdanje.
– Iza nas je i 15. Zlatna jabuka gdje smo imali 10 ekipa iz cijele Hrvatske, što znači da smo opet najjači – rekao Gale.
Ukazao je i na to da Udruga zahvaljujući svome radu dobiva sve više poziva za suradnju među kojima je i ona s Odjelom za poljoprivredu i infrastrukturu VSŽ s Udrugom “Fajferica“ za ispitivanje različitosti kvalitete mesa između bijele i crne svinje. Tu je i poziv s Poljoprivrednog fakulteta Osijek vezan uz razvoj i utjecaj vinogradarstva i vina u gastronomiji, ali i suradnja s Agroklasterom koja se odnosi na promociju OPG-a Vukovarsko-srijemske županije u gastronomiji.