Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Suradnja Centra za socijalnu skrb i Centra za nestalu djecu

Prvi poludnevni boravak za rizičnu djecu i mlade

Foto: Branimir Bradarić
Trenutačno je u Poludnevnom boravku 12-ero djece, no kapacitet je i veći te će moći primiti i do 20-ero djece

Poslije višemjesečnog planiranja i obavljenih radova u Vinkovcima je otvoren Poludnevni boravak za djecu s problemima u ponašanju i Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj. Kako je rečeno tijekom otvaranja rezultat je to kvalitetne suradnje Centra za socijalnu skrb iz Vinkovaca i Centra za nestalu i zlostavljanju djecu iz Osijeka.

Priznanje Rimski dani osvojili prestižnu međunarodnu nagradu Plautilla

– Sretna sam što imamo čast otvoriti prvi Poludnevni boravak za djecu i mlade u riziku na području grada Vinkovaca s obzirom na to da tu socijalnu uslugu nismo do sada nudili. Ona je jako važna jer izravno pridonosi deinstitucionalizaciji, procesu koji sustav socijalne skrbi već godinama prolazi – rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Vinkovci Ivanka Jutriša koja je zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Vinkovaca Gabrijelom Šokičićem i otvorila poludnevni boravak.

Jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Vinkovcima Istočna obilaznica bit će gotova do Dana grada

Trenutačno je u Poludnevnom boravku 12-ero djece, s tim da je kapacitet i veći te će moći primiti i do 20-ero djece. Objasnila je kako je riječ o psihosocijalnom tretmanu s preventivnim i tretmanskim radom s djecom kojemu je cilj pružiti djeci pomoć u ostvarivanju uspjeha te snalaženja u školskom, vršnjačkom i obiteljskom okruženju. U okviru boravka djelovat će i jedan edukacijski centar gdje će se provoditi različite edukacije za djecu, roditelje, mlade i sve koje budu zanimale edukacije.

– Ovo je jedan posebno vrijedan posao u kojemu vi dajete od sebe za djecu koja su u potrebi, koja trebaju našu pomoć. Mi kao Grad stojimo na raspolaganju i činimo sve što možemo da svatko u 
ovome gradu nađe svoje mjesto i osjeća se što ugodnije – rekao je Šokičić. 

Hrvatska kopnena vojska Gardijska oklopno-mehanizirana brigada ustrojena prije 12 godina