Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Vrijednost prve faze radova je 1,87 milijuna kuna

Radovi na Buba baru u punom jeku, “nastanio” se i Matakovićev Mali Ivica

1/2
Foto: novosti.hr
U Buba baru radit će pet osoba s invaliditetom koje će imati svoje trenere

Radovi na uređenju kuglane i Buba bara Udruge osoba s invaliditetom Bubamara Vinkovci polako se bliže kraju. A kako bi u tom prostoru bilo još ugodnije i zanimljivije, pobrinuo se poznati vinkovački strip crtač, akademski slikar-grafičar Dubravko Mataković u svom prepoznatljivom izričaju.

Vinkovčani mogu odahnuti Prednost zaprašivanja komaraca iz zraka je pokrivenost većeg područja

– Ovaj zgodni mladić svakodnevno će vas dočekivati u Buba baru! Veliko hvala gospodinu Dubravku (čovjek, Vinkovčanin, Ultras), koji je našao vremena u svom pretrpanom rasporedu i razveselio nas ovim remek djelom – ističu u Bubamari.

Radovi na gradnji Buba bara u punom su jeku. Završena je prva faza na obnovi kuglane u kojoj je fokus stavljen na Buba bar, kafić koji će zapošljavati osobe s invaliditetom. Uz ugostiteljski objekt, ovaj prostor osmišljen je i kao mjesto za druženje i održavanje raznih događaja.

Vozači voze sporije Kamere donijele sigurnost i mjesec bez nesreća

Počinje i obnova kuglane

Vrijednost prve faze radova iznosi 1,87 milijuna kuna, od čega je milijun kuna osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, 200 tisuća Bubamara, dok je preostali dio sredstava u iznosu od 675 tisuća kuna osigurao Grad Vinkovci. Nedavno je Grad potpisao ugovor o sufinanciranju radova i usluga za projekt nastavka obnove objekta za razvoj novih socijalnih usluga i sadržaja za mlade prema Programu podrške regionalnog razvoja s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU na iznos od 340 tisuća kuna. Preostali dio sredstava potreban za završetak radova i usluga osigurat će Grad Vinkovci (363 tisuće kuna), dok će točan iznos biti utvrđen nakon provedbe postupka javne nabave. Ukupna predvidljiva sredstva u drugoj fazi izgradnje iznose 713 tisuća kuna.

Gradonačelnik Ivan Bosančić nedavno je obišao radove i izrazio zadovoljstvo viđenim. S Bubamarom Grad je uspio osigurati značajna sredstava, a sam objekt konačno poprima željene obrise.

– Još ima dosta posla, ali imamo i viziju kako ćemo taj posao obaviti i na koji način ćemo to sve skupa privesti kraju – rekao je Bosančić.

On je pohvalio suradnju s udrugom Bubamara i njihove aktivnosti vezane za povlačenje sredstava iz fondova EU.

Poticajnim mjerama do razvoja gospodarstva Mladim vinkovačkim poduzetnicima HZZ isplatio gotovo dva milijuna kuna poticaja

– Sam cilj ovoga projekta je jačanje socijalnog poduzetništva. Želimo dati priliku ljudima da se ostvare kroz posao, kao i da u konačnici imamo nešto što će nas oplemeniti kao grad i što će nam dati notu koju drugi nemaju – rekao je Bosančić te najavio kako uskoro kreću radovi i na obnovi same kuglane.

Pristupačne cijene

Predsjednik udruge Bubamara Tomislav Velić ističe kako će u Buba baru u stalnoj postavi raditi pet osoba s invaliditetom, a dolazili bi i novi koji su zainteresirani na svojevrsno školovanje. Kafić će, dakle, ujedno biti i edukacijski centar. Inicijatori projekta nadaju se kako će i ostali ugostitelji u gradu prepoznati potencijal osoba s invaliditetom i zaposliti ih u svojim ugostiteljskim objektima.

– Ne težimo komercijali, već želimo postići održivost objekta i plaće za ljude. Stoga vjerujem da ćemo biti pristupačni cijenom, a siguran sam i kvalitetom usluge koje će osobe s invaliditetom pružati gostima. Naravno da će u baru raditi i osobe koje nemaju invaliditet jer osobama s invaliditetom treba podrška, a riječ je o radnim trenerima koji će ih instruirati – dodao je Velić.

Radovi Pri kraju gradnja vinkovačke obilaznice Gradonačelnik posjetio nedavno osnovanu udrugu VVIT Bosančić: IT sektor - budućnost Vinkovaca, ali i cijele naše županije