Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Velik broj izlagača na 22. Sajmu zdravlja u Vinkovcima

Bez posla teško je ulagati u zdravlje

Sajam zdravlja
Foto: Branimir Bradarić
Glavna tema ovogodišnjeg sajma bili su mediji i komunikacija te kako uz pomoć medija promicati poruke za unapređenje zdravlja

Dvadeset i drugi put u Vinkovcima je otvoren Sajam zdravlja koji je i ove godine okupio velik broj izlagača kao i sudionika stručnog dijela koji je za glavnu temu imao medije i komunikacije. Sajam je otvorio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je rekao kako je svrha Sajma zdravlja edukacija, razvijanje zdravih životnih navika, poboljšanje i promicanje zdravlja, što će utjecati na poboljšanje rezultata u području gospodarstva, kulture i društvenog života.

Vukovarsko -srijemska Posjet predsjednika njemačke pokrajine Baden-Württemberg Dunav kao simbol sporazumijevanja među narodima i daljnjeg razvoja

Poruka gradonačelnika

– Tom cilju stremimo i mi u Vinkovcima. Želimo da iz godine u godinu sajam bude sve kvalitetniji i posjećeniji, a građani zdraviji – rekao je Bosančić.

Tijekom trajanja sajma održano je niz panel-rasprava, edukacija, okruglih stola i rasprava o boljoj povezanosti medija i zdravstva te unapređenju zdravlja. U sklopu sajamskog dijela sudjelovalo je više od 130 izlagača iz cijele Hrvatske koji su predstavili svoje proizvode i usluge vezane za zdrav život i zaštitu zdravlja. Udruga manekenki Loreena promovirale su hrvatski kišobran s motivima vinkovačkog Oriona. Nakon otvorenja sajma u hotelu Slavonija, gdje je održan stručni dio, otvorena je izložba “Ruski emigranti u kontekstu hrvatske znanosti i umjetnosti”.

Zahvala novinarima

– Želimo kroz vinkovački Sajam zdravlja povezivati sve ključne dionike na svim razinama iz područja zdravstva, socijalne skrbi, znanosti i obrazovanja, zapošljavanja, sporta i rekreacije, a prvi put i medija jer smo primijetili da su upravo mediji i medijska strategija karika koja nam nedostaje kako bismo postali još vidljiviji i kako bi naše poruke doprle do javnosti – rekla je nacionalna koordinatorica Hrvatske mreže zdravih gradova Selma Šogorić. Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić ustvrdio je kako je zdravlje najveća vrijednost svakog čovjeka na koje utječe niz čimbenika, a jedan od najvažnijih je postojanje radnog mjesta.

– Ako nemate radno mjesto, ne možete dovoljno ulagati u zdravlje i njegovo očuvanje – kazao je župan Galić založivši se za otvaranje novih radnih mjesta i osiguranje egzistencije građana Vukovarsko-srijemske županije.

Županijska bolnica Vinkovci Potpisan ugovor u vinkovačkoj bolnici vrijedan 16 milijuna kuna Šporčić: Poboljšat ćemo uslugu, ali i smanjiti liste čekanja

O važnosti sajma govorila je i koordinatorica 22. Sajma zdravlja Mandica Sanković koja je posebice zahvalila novinarima na angažmanu i nizu predavanja koja su održali tijekom sajma pokušavajući upozoriti na pogreške koje su do sada rađene u predstavljanju zdravih gradova i županija javnosti. Govorio je i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva ogranka za Vukovarsko-srijemsku županiju Željko Draženović koji je zahvalio organizatorima što su prvi put dio edukativnog dijela sajma posvetili medijima i novinarima te suradnji mreže zdravih gradova s medijima ustanovivši Simpozij novinarstvo. Organizatori Sajma zdravlja su Hrvatska mreža zdravih gradova, Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija, a pokrovitelj Ministarstvo zdravstva.