Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Europski tjedan mobilnosti

Biciklistički i pješački obilazak grada uz radionicu zdrave prehrane

Zainteresirani posjetitelji mogli su se pridružiti organiziranom vježbanju u prirodi uz Rekreacijski klub Forza. Imali su priliku iskusiti jogu u prirodi i pilates
Foto: Kutina
Cilj je Europskog tjedna mobilnosti poticanje promjene ponašanja u korist aktivne mobilnosti, javnog prijevoza, itd.

I u Kutini je raznim aktivnostima obilježen Europski tjedan mobilnosti, zajedno uz još 11 gradova diljem Hrvatske. Organizaciju je, 15. godinu zaredom, preuzela Turistička zajednica Grada Kutine u suradnji s Gradom Kutina, Športskim centrom Kutina, Biciklističkim klubom Kutina, Atletskim klubom "Maratonjare", Rekreacijskim klubom Forza, Društvom naša djeca Kutina te Dječjim vrtićem Kutina.

Tako je održan biciklistički i pješački obilazak grada Kutine, na kojem su se građanima pridružili i rekreativni trkači. Bilo je organizirano više ruta sa zajedničkim ciljem kod Gradskog bazena Kutina. Tu je održana i radionica zdrave prehrane u organizaciji DND Kutina, a vrijedne dječje ručice složile su šarene, fine i zdrave štapiće s voćem koji su se mogli degustirati. Zainteresirani posjetitelji mogli su se pridružiti organiziranom vježbanju u prirodi uz Rekreacijski klub Forza. Imali su priliku iskusiti jogu u prirodi i pilates.

Povodom Europskog dana bez automobila Trg kralja Tomislava je bio u petak zatvoren za promet te je postao mjesto druženja djece iz Dječjeg vrtića Kutina pa su automobile zamijenili role, bicikli i romobili. Kreativni polaznici Dječjeg vrtića Kutina imali su priliku oslikati ulicu te sudjelovati u sportskim aktivnosti u Parku kestena. Cilj je Europskog tjedna mobilnosti poticanje promjene ponašanja u korist aktivne mobilnosti, javnog prijevoza te drugih čistih i inteligentnih prijevoznih rješenja organiziranjem raznih aktivnosti i događanja sa svrhom podizanja svijesti o održivoj urbanoj mobilnosti.

Javnosti je predstavljena Strategija zelene urbane obnove Grada Kutine, planski dokument kojim se na strateškoj razini definira razvoj mreže zelene infrastrukture Zelena infrastruktura i kružno gospodarenje prostorom Predstavljena je Strategija zelene urbane obnove Kutine Djeca uživala u Podravkinom zdravom doručku Onbilježen Europski tjedan mobilnosti Od prvih plodova 'Šume hrane' pripremali su se zdravi smoothieji U planu je i asfaltiranje prokopanog dijela Ulice hrvatskih branitelja te kroz naselje Šartovac Kutina Oko 200.000 eura ove godine za održavanje nerazvrstanih cesta