Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Kutina

Oko 200.000 eura ove godine za održavanje nerazvrstanih cesta

U planu je i asfaltiranje prokopanog dijela Ulice hrvatskih branitelja te kroz naselje Šartovac
1/2
Foto: Kutina
Unapređenje kvalitete života uvelike ovisi o prometnoj i drugoj infrastrukturi. Osim u prigradskim naseljima, cilj nam je imati adekvatne prometnice i u centru grada

Grad Kutina i ove godine ulaže znatna sredstva u poboljšanje javnoprometne infrastrukture na svom širem području.

– S ciljem poboljšanja sigurnosti odvijanja cestovnog prometa te podizanja komunalnog standarda naših naselja, iz proračuna Grada Kutine tijekom ove godine obavit će se pojačano održavanje nerazvrstanih cesta u vrijednosti od oko 200.000 eura – kazuju u kutinskoj gradskoj upravi.

Kilometri pješačkih staza

Tako će se ove godine asfaltirati dio spojne ceste Kletište – Kutinska Slatina u Mjesnom odboru Kutinska Slatina u dužini od 600 metara, dio Kostajničke ulice u MO Mikleuška u dužini od 400 metara, dio Tonkovićeve ulice u MO Radićeva u dužini od 650 metara, dio desnog odvojka ulice R. Lipa u MO Repušnica (odvojak Borovec) u dužini od 400 metara te dio Moslavačke ulice u MO Kr. Kutinica – dužine 650 m.

Nadalje, kroz program izvanrednog održavanja i sufinanciranja županijskih cesta, do kraja listopada, ukupno će biti uloženo oko 132.000 eura kojim sredstvima će se asfaltirati dio lokalne ceste 33070 Mišinka – Gojlo (dužine oko 1200 m), dio Županijske ceste 3216 Jamarica (cijelom dužinom) i nastavak na dio LC33073 (dužine oko 800 m) te dio lokalne ceste 33023 Kutinica.

Također, grad kontinuirano sufinancira asfaltiranja u sklopu projekta aglomeracije, a ove godine je u sklopu tog projekta asfaltirano oko 150 metara odvojka Ulice Petra Zrinskog u Husainu, 200 metara ceste u Ulici kralja P. Krešimira te cijela Kolodvorska ulica u dužini od oko 440 metara. U tijeku je asfaltiranje u naselju Krč na ulicama 1. svibnja, Radnička, Ilovska te Husainska u ukupnoj duljini od 3,3 kilometra.

Preostaje, u sklopu aglomeracije, asfaltirati ove godine cijelu Kovačićevu ulicu, od Cvjetne do Zaječeve, s odvojkom prema D45, te dijelove Ulice Milka Trnine i cijelu cestu kroz Kutinsku Slatinu od skretanja. Također u planu je i asfaltiranje prokopanog dijela Ulice hrvatskih branitelja te kroz naselje Šartovac.

Asfaltirano je ove godine i gotovo dva kilometra pješačkih staza u naselju Husain, a u planu je do kraja godine asfaltirati staze za pješake u Nazorovoj ulici, naselju Siporex, Ulici Andrije Hebranga te Ulici kneza Višeslava.

Adekvatnije prometnice

– Unapređenje kvalitete života uvelike ovisi o uređenoj prometnoj i drugoj infrastrukturi. Osim prometnica u našim prigradskim naseljima, cilj nam je imati adekvatne prometnice i u samom centru grada. Uslijed izvođenja radova u projektu Aglomeracija Kutina mnoge su prometnice pretrpjele znatne radove te je Grad Kutina odlučio sufinancirati određene dionice kako bi stanovnici dobili adekvatnije prometnice, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Mladi entuzijasti niz su se godina zalagali za skatepark u Kutini i drago mi je što je taj projekt zahvaljujući suradnji sada gotov – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić Budući Urbani sportski park poprima svoje obrise Nakon pumptracka otvoren i skatepark na 370 četvornih metara Vrpcu su nakon svečane sjednice Vijeća prerezali gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i župan Ivan Celjak Riješeno je stambeno pitanje 12 hrvatskih vojnih invalida, 15 stanova namijenjeno mladim obiteljima Na Dan grada Kutine otvorena nova zgrada na Trgu dr. Franje Tuđmana Na svečanoj sjednici Nagrada za životno djelo uručena je pateru Marianu Passeriniju za dugogodišnje nesebično zauzimanje za potrebe starijih, bolesnih i pogođenih demencijama Stanovi za mlade i sve kojima je stan potreban Cilj izgradnje oko sto stanova u dvije-tri godine vrlo je blizu