Izbornik
Naslovnica Gradovi
Stanovi za mlade i sve kojima je stan potreban

Cilj izgradnje oko sto stanova u dvije-tri godine vrlo je blizu

Na svečanoj sjednici Nagrada za životno djelo uručena je pateru Marianu Passeriniju za dugogodišnje nesebično zauzimanje za potrebe starijih, bolesnih i pogođenih demencijama
1/2
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
U povodu dana grada nagrada za životno djelo uručena je pateru Marianu Passeriniju za dugogodišnje nesebično zauzimanje za potrebe starijih i bolesnih

U dvorani Doma kulture u Kutini održana je u četvrtak 29. lipnja svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine u povodu obilježavanja Dana grada Kutine. Prvi je to put da se Dan grada obilježava na Petrovo. Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića bio je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, a izaslanik predsjednika Sabora župan Ivan Celjak.

Sportski kapacitet
Gradonačelnik Zlatko Babić u svom svečanom obraćanju predstavio je projekte koje su odradili u proteklom razdoblju.

– Ponosni smo što realiziramo nekoliko značajnih projekata u našim poslovnim zonama, u Industrijsko-logističkoj zoni. Grad financira infrastrukturu i stvaramo dobro poslovno okruženje, ali smo jako sretni što su investitori prepoznali Kutinu, gdje misle da će se njihova poduzetnička inicijativa moći realizirati. Drago nam je i što radimo stanove za mlade i sve kojima je stan potreban – rekao je Babić dodavši i kako mu je drago što se u tom području javlja i privatna inicijativa i grade stambeno-poslovne zgrade, tako da je ostvarenje cilja izgradnje oko sto stanova u dvije, tri godine vrlo blizu.

Na svečanoj sjednici Nagrada za životno djelo uručena je pateru Marianu Passeriniju za dugogodišnje nesebično zauzimanje za potrebe starijih, bolesnih i pogođenih demencijama, posebice Alzheimerovom bolešću osnutkom Zaklade Ivanova kuća, kao i za ustrajno širenje glasa svetosti brata Ivana Bonifacija Pavletića čime ujedno promovira Kutinu i Moslavinu širom Hrvatske i svijeta.

Ravnomjeran razvoj
Ministar Marin Piletić složio se s gradonačelnikom da grad koji cijeni svoje mlade, svoje branitelje, koji je omogućio svim generacijama kvalitetan i dostojanstven društveni život, ne zanemarujući pri tom gospodarski razvoj, je zaista dobra i ugodna sredina za život.

– Čestitam vam na svemu što ste u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom, ali i s Vladom RH postigli u proteklih godinu dana – rekao je Piletić zaključivši kako Kutina ima punu potporu i Sisačko-moslavačke županije i Vlade Republike Hrvatske i zastupnika u Hrvatskom saboru te se može sa sigurnošću i dalje na nju računati.

Župan Celjak je rekao kako Kutina provodi politiku ravnomjernog razvoja svih područja u društvu, slijedeći suvremene tehnološke trendove. Tako je kutinska Tehnička škola partner u projektu Tehničke škole u Sisku pri osnivanju Regionalnog centra kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo.

STAROST nalazišta procjenjuje se na razdoblje od 1800. do 1700. pr. Kr., što čini ovo otkriće izuzetno važnim za hrvatsku arheologiju ranog brončanog doba Otvorena izložba "Arheološki lokalitet Rađinac u Čazmi – 40 godina od istraživanja" Na jednom od nalazišta ranog brončanog doba pronađeno 900 predmeta KORAK prema uspješnoj budućnosti počinje u Regionalnom centru kompetentnosti Tehničke škole Sisak gdje se spajaju znanje, iskustvo i tehnologija Radom na novim tehnologijama škola uvodi novi obrazovni program Tehnička škola Sisak prva u Hrvatskoj upisuje tehičare za robotiku Već drugu godinu zaredom Osijek nagrađuje 50 najboljih maturanata plaćenim vozačkim ispitom i tako potiče izvrsnost među učenicima osječkih srednjih škola Izvrsnost među učenicima Najbolje maturante Grad Osijek nagradio vozačkim ispitom