Izbornik
Naslovnica Gradovi
Izvrsnost među učenicima

Najbolje maturante Grad Osijek nagradio vozačkim ispitom

Već drugu godinu zaredom Osijek nagrađuje 50 najboljih maturanata plaćenim vozačkim ispitom i tako potiče izvrsnost među učenicima osječkih srednjih škola
1/3
Foto: Osijek
Vrijednosnice od 995 eura, koje će moći iskoristiti u osječkim autoškolama po vlastitom izboru, maturantima je uručio osječki gradonačelnik Ivan Radić

Kako bi poticao izvrsnost među učenicima osječkih srednjih škola, Grad Osijek već drugu godinu zaredom nagrađuje 50 najboljih maturanata plaćenim vozačkim ispitom. Vrijednosnice od 995 eura, koje će moći iskoristiti u osječkim autoškolama po vlastitom izboru, maturantima je u petak uručio gradonačelnik Ivan Radić.

Osigurano 50.000 eura
– Za ovu namjenu u proračunu smo osigurali 50.000 eura. Maturante biraju njihovi ravnatelji, odnosno njihove srednje škole po određenim kriterijima. Čestitam svim maturantima, ovo je nagrada za njihov marljiv rad i rezultate, ali i poticaj za sve buduće maturante. Svima im želimo uspjeh na vozačkom ispitu i daljnju sreću u životu – rekao je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je da Grad Osijek potiče izvrsnost i stipendiranjem učenika i studenata na području grada, a ove je godine za stipendije 35 najboljih učenika te 47 studenata u proračunu osigurano 102.000 eura.

– Također stipendiramo i sportaše pete i šeste kategorije, govorimo o kadetima i juniorima, i jedan smo od rijetkih gradova koji omogućava prijevoz i sportašima svih mlađih dobnih skupina. Što se tiče studenata, imamo i našu gradsko-poduzetničku stipendiju "Najbolje za najbolje", koja iznosi 450 eura, u čemu Grad Osijek sudjeluje s 350 eura. Ulažemo i nastavit ćemo ulagati u mlade – poručio je gradonačelnik Radić.

Vrijedna nagrada
Na ovoj vrijednoj nagradi, kojoj se osječki maturanti istinski vesele, Gradu Osijeku i gradonačelniku Radiću zahvalila je maturantica Medicinske škole u Osijeku Mateja Mak.

Kriteriji po kojima su škole odabrale maturante uključivali su sudjelovanje na natjecanjima gradske, županijske, državne i međunarodne razine, pohađanje dviju srednjih škola, uzorno vladanje, sudjelovanje u školskim i izvanškolskim aktivnostima te prosjek ocjena od 4,00 do 5,00.

Povelja Danijelu Pranjiću za promociju županije Oproštajna utakmica Danijelu Pranjiću Povelja zahvalnosti VPŽ-a za pormociju županije i Orahovice PRSTENOVANJE ptića bijelih roda provodit će se na području općina Klinča Sela i Pisarovine, a obavljaju ga ovlašteni prstenovači koji uz pomoć djelatnika HEP-a dizalicom pristupaju gnijezdu Uživo iz gnijezda bijele rode Male rode iz Donje Zdenčine sve su jače, a mogli ste im odabrati i imena U BOHO parku, mjestu u gradskom parku koje već četvrtu godinu zaredom oduševljava Bjelovarčane, odvijat će se 90 posto programa Građanima se nude koncerti, književne večeri, radionice, predstave, predavanja i filmske projekcije U centar grada vraća se Bjelovarsko kulturno ljeto