Izbornik
Naslovnica Gradovi
Građanima se nude koncerti, književne večeri, radionice, predstave, predavanja i filmske projekcije

U centar grada vraća se Bjelovarsko kulturno ljeto

U BOHO parku, mjestu u gradskom parku koje već četvrtu godinu zaredom oduševljava Bjelovarčane, odvijat će se 90 posto programa
Foto: Grad Bjelovar

I ove godine ljeto će u Bjelovaru biti ispunjeno brojnim događanjima za sve dobne skupine. Naime, ponovno se u centar grada vraća manifestacija Bjelovarsko kulturno ljeto koja će trajati od 29. lipnja do 2. rujna 2023. godine. Koncerti, književne večeri, radionice, predstave, predavanja i filmske projekcije samo su neke od aktivnosti koje će se ponuditi građanima.

Gradonačelnik Dario Hrebak prvi je najavio program.

– I ove godine Grad Bjelovar ima suradnju s različitim udrugama, sportskim klubovima, ustanovama i pojedincima. U Boho parku, mjestu u gradskom parku koje već četvrtu godinu zaredom oduševljava Bjelovarčane, odvijat će se 90 posto programa. Raznolik program koji donosi za svakog ponešto, 20-ak koncerata, 15-ak filmskih večeri, četiri izložbe, tri promocije knjiga – nabrojao je. Podsjetio je kako je Bjelovarsko kulturno ljeto prije organizirala Zajednica udruga u kulturi Grada Bjelovara, a kasnije je organizaciju preuzeo sam Grad.

– Prije smo trošili oko 30 tisuća eura na Bjelovarsko kulturno ljeto, a ove godine imamo u proračunu nešto manje od 10 tisuća eura tako da za puno manje novca radimo puno kvalitetniji sadržaj – napomenuo je Hrebak te dodao kako je to moguće uz malo improvizacije i dobre volje te puno volonterizma.

Na samom početku manifestacije održat će se i zasebni festival Jazzica koja će trajati od 29. lipnja do 2. srpnja, a ima podršku Ministarstva kulture. Tvrtko Hopek, viši referent za kulturu u Gradu Bjelovaru, istaknuo je da Jazzica ove godine slavi peti rođendan, dok je Denis Hladiš, ravnatelj Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar, otkrio da će šest dana zaredom, od 23. do 28. srpnja, ponuditi jedan klasični presjek kinoprograma. Bit će tu filmova za svakoga, i animiranih i komedija i blockbustera i akcije, za svakoga ponešto. Gradski muzej Bjelovar nakon četiri godine pauze vratio je program Ljeto u atriju u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta tako da će se održati i povijesni kviz i dvije blic izložbe. U priču su uključeni i mnogi drugi pa će biti raznih radionica, izložbi, turnira, predstava i koncerata. 

UGOVOR te sporazum o sufinanciranju Javne usluge prijevoza putnika u cestovnom prometu potpisani su proteklog tjedna u županijskoj vijećnici u Virovitici Javnolinijski prijevoz postati dostupan svima Prijevoz autobusom i do 90 posto jeftiniji, ovisno o zoni i kategoriji putnika Na području ujedinjenih lokalnih jedinica isporučuje se voda za ljudsku potrošnju od oko 4 milijuna kubnih metara godišnje Jaska, Samobor, Sveta Nedelja, Klinča Sela i Žumberak Petoro čelnika: Zajedno ćemo kvalitetnije upravljati vodom Suzbijanje najezde komaraca Dižemo i avion da komarce maknemo iz našeg grada