Izbornik
Naslovnica Gradovi
Budući Urbani sportski park poprima svoje obrise

Nakon pumptracka otvoren i skatepark na 370 četvornih metara

Mladi entuzijasti niz su se godina zalagali za skatepark u Kutini i drago mi je što je taj projekt zahvaljujući suradnji sada gotov – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić
Foto: Grad Kutina

Skatepark vrijedan 120.000 eura dovršen je i na raspolaganju svim ljubiteljima skatea. Skatepark koji se prostire na 370 m2 obišao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu zamjenice Ivane Grdić te predstavnika udruge "Oko društva" koja će krajem rujna organizirati druženje na skateparku uz glazbu i razne sadržaje prilagođene svim uzrastima.

– Kutina nastoji mladim ljudima omogućiti što više sadržaja po njihovim željama, naročito kako bi što bolje iskoristili slobodno vrijeme. Mladi entuzijasti su se niz godina zalagali za skatepark u Kutini i drago mi je što je taj projekt zahvaljujući suradnji sada gotov – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Skatepark rezultat je zalaganja mladih skatera i Grada Kutine koji je, nakon gradnje pumptracka i skateparka, sve bliže realizaciji Urbanog sportskog parka Kutina.

Urbani sportski park se nalazi u sjeveroistočnom dijelu grada Kutine, na rubu prirodnih vrijednosti Moslavačke šume i kada bude u cijeloj svojoj osmišljenoj funkciji bit će sportsko-rekreativna oaza namijenjena svim sportašima i entuzijastima.

U blizini parka nalazi se gradski bazen i nogometno igralište, a kroz njegovo središte prolazi potok Kutinica, koji svojom svježinom pridonosi kvaliteti prostora.

Od atraktivnih sadržaja i aktivnosti dostupni su ili planirani: vožnja na biciklima, rolama i skateboardima, pump track, bike park, skate park i staze za rolanje, sportski tereni s tribinama, dječje igralište, penjačka stijena, poligon u krošnjama, zipline, skakanje u mrežu i teretana na otvorenom. 

VIŠE OD MILUJUN EURA Uz novouređenu školu u Langovoj, Grad je uoči početka školske godine znatna sredstva uložio i u uređenje još šest školskih objekata na samoborskom području Rekonstruirano i uređeno 1198 četvornih metara U školske klupe sjela su 353 prvašića, a dio i u novoj školi u Langovoj Nakon sastanka okupljeni su obišli radove na retencijskom bazenu Pavelinska Deseci kilometara nove vodovodne i kanalizacijske mreže Dovršeno 90% aglomeracije, počelo i asfaltiranje ZGRADA će se prostirati na 2200 četvornih metara i niknut će na prostoru bivše vojarne, na zemljištu koje je darovao Grad Ministrica Nina Obuljen Koržinek obišla je gradilište Nova arhivska zgrada vrijedna 4 milijuna eura