Izbornik
Naslovnica Gradovi
Deseci kilometara nove vodovodne i kanalizacijske mreže

Dovršeno 90% aglomeracije, počelo i asfaltiranje

Nakon sastanka okupljeni su obišli radove na retencijskom bazenu Pavelinska
Foto: Grad Koprivnica

Prošli tjedan održan je radni sastanak i obilazak radova svih dionika velikog projekta aglomeracije u Koprivnici. Aglomeracija ulazi u završnu fazu i već se započelo sa sanacijom, odnosno asfaltiranjem dijelova ulica koje su bile raskopane.

Na sastanku su sudjelovali drugi čovjek Hrvatskih voda Davor Vukmirić, gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima, direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras te predstavnici izvođača, nadzora i ostalih službi uključenih u projekt.

Nakon sastanka, okupljeni su obišli radove na retencijskom bazenu Pavelinska, jednom od najzahtjevnijih građevinskih dijelova aglomeracije Koprivnica.

– Vesele podaci o desecima kilometara nove i obnovljene vodovodne i kanalizacijske mreže, po prigradskim naseljima i općinama na mjestima gdje je nije dosad bilo. Važne su i retencije u kojima je vidljiv ekološki aspekt te rješavanje problema crnih točaka što se tiče odvodnje, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Zdravko Petras otkrio je kako su ukupno od 102 kilometra novih kanalizacijskih cjevovoda izgradili 88,3 kilometra. Od 32 kilometra nove i rekonstruirane vodovodne mreže postavljeno je 27,7 kilometra.Odrađeno je i šest tehničkih pregleda te se stanovnici dijelova Kunovec Brega, Starigrada i Draganovca mogu priključivati na novu mrežu.Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, zadovoljan je dinamikom radova i stupnjem završenosti projekta.

– Brojke su izuzetne i to pokazuje da projekt ide kraju, a što je omogućila ranija visoka razna pripremljenosti Grada Koprivnice i Koprivničkih voda. Od zahtjevnijih dionica svakako je ozbiljan građevinski zahvat koji se trenutno odvija u Pavelinskoj ulici, a uvjeren sam da će se i ti radovi vrlo brzo privesti kraju, kao i radovi na drugim retencijskim bazenima, rekao je Vukmirić.

Zaključio je kako su na području te županije, odnosno na aglomeracijama Koprivnica, Križevci, Đurđevac angažirane domaće, lokalne građevinske tvrtke – Radnik iz Križevaca, Koming iz Koprivnice i Bistra iz Đurđevca. 

ŽUPAN Zagrebačke županije Stjepan Kožić ugovore je ovih dana uručio gradonačelniku Grada Vrbovca Denisu Kralju te načelniku Općine Bedenica Slavku Cvrlji najviše za za gradnju prometne i komunalne infrastrukture Gradovima i općinama 2,6 milijuna eura za 99 projekata U OPREMANJE nove i modernizirane Jedinice intenzivne skrbi uloženo je 800.000 eura iz Fonda solidarnosti Obnova Opće bolnice "Dr. Ivo pedišić" Sisak Modernizirana Jedinica intenzivnog liječenja UDRUGA za rad s mladima Breza događanja je premjestila u Valpovo, Đakovo, Beli Manastir i Ernestinovo Najveći kontinentalni obiteljski Festival Zemlja bez granica prvi se put održava izvan Osijeka